24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde Samsun'dan milletvekili adayı olan isimler belli oldu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi il başkanları milletvekili aday listelerini değerlendirerek, listelerine güvendiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELİRLEDİ

Adaylarının parti çalışması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdirleriyle belirlendiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Adaylarımızın ilçelere göre dağılımına bakıldığında görülüyor ki, Cumhurbaşkanımız ilimizin genelini kapsayacak bir liste ortaya koymuştur. Milletvekili adaylarımızın vatanımıza, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca ilimizin listesinde 2 kadın ve 2 genç adayımızın olması, partimizin kadınlara ve gençlere verdiği değerin bir göstergesi. Parti olarak geçen süre zarfında seçim çalışmalarımızın alt yapısını hazırlamış ve çalışmalara start vermek için adaylarımızın belirlenmesini bekliyorduk. 24 Mayıs Perşembe günü saat 14.00'te Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla yapılacak olan aday tanıtım toplantısının ardından milletvekili adaylarımız ile sahaya inecek, Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Her zaman olduğu gibi il başkanlığımız ve milletvekili adaylarımız süreci koordineli olarak yürütecekler. Seçim Koordinasyon Merkezimiz tarafından hazırlanmış olan plan ve program çerçevesinde çalışmalarımızı hızlı bir şekilde uygulamaya koyacağız. Rabbim başarılarımızı daim eylesin. Sürecin ve neticenin ülkemiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

CHP HEMEN SAHAYA

20 kişilik aday adayı listesinin nitelikli ve değerli isimlerden oluştuğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "O listeyle iyi olacağını düşünüyordum, şimdi daha da iyi olacak. Listemizde gençler, siyasette yeni isimler, 3 doktor arkadaşım var. Ben listeden memnunum. Ben açıkcası 4'ü alır mıyız diyordum ancak kontenjan bize destek olacak mı onu bilemiyorum. Hemen adaylarımızın programlarını yapacağız ve seçim çalışmalarına başlayacağız. Umarım 25 Haziran'da mutlu olacağız" dedi.

KAZANAN SAMSUN OLSUN

Bütün partilerden aday olan isimlere başarılar dileyen MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "Kazananın Samsun olmasını istiyoruz. Şehrimizin ve Türkiye'nin geleceği açısından Cumhur İttifakı'nın başarılı olması için çalışacağız. Samsun'u tanıyan, bilen; Samsun'un sorunlarıyla ilgilinebilecek birikime sahip, Ankara'da sorunlara çözüm önerileri üretebilecek insanların orada olmasını temenni ediyoruz. Bizim listemizin bu yeterlilikte olduğunu düşünüyoruz. Bu listeden en az 3 milletvekili arkadaşımızı TBMM'ye göndermek için kararlıyız. Tüm çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. Samsun'un öz evlatlarından oluşan böylesi bir listeyle birlite Samsunlunun da teveccühünü kazanacağımıza inanıyorum. MHP'nin tarihinin en yüksek oyunu alacağını da iddia ediyoruz. Bu iddia doğrultusunda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplumun huzur ve güvenliğini bozmadan, güzel bir havada seçim geçirmeyi umuyorum" ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK AKŞENER

Listeden çok, önceliklerinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olması olduğunu belirten, İl Başkanı Ömer Süslü, "Listemizin birinci sırasında da Akşener var, dokuzuncu sırasında da. Türkiye zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Eğer Tayyip Bey ve AKP iktidarı devam ederse Türkiye'de çok büyük sıkıntılar olacak. Ülkenin parti devletine döndüğünü ve Tayyip Bey ile sülale devletine döneceğini düşünüyoruz. Bu noktada sıralama önemli değil. Birinci sıramızdaki Bedri Yaşar, bize hanımefendinin emaneti, başımızın üzerinde taşıyoruz. Onun dışındakiler de uzun yıllardır Samsun siyasetinde beraber çalıştığımız önemli isimler. Bize düşen çalışmak. Siyaseti bilen isimlerle sahada çalışacağız. Hedefimiz en yüksek oyu almak ve önce Millet İttifakı'nı sonra da İYİ Parti'yi birinci çıkarmak" sözlerini kaydetti.

KALİTELİ LİSTE

Samsun'a yakışır bir liste hazırladıklarını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu, "Bizim verdiğimiz liste genel merkezimizde onaylandı ve geldi. Listemizde çok önemli isimler var. Özellikle birinci sıramızda Genel Başkan Yardımcımz İsmail Hakkı Akkiraz bulunuyor. Kendisini ispatlamış çok değerli bir isim. Samsun'a zaten ayrıca bir önem gösteriyor. Listenin geri kalanındaki isimler de aynı şekilde çok değerli. Kaliteli bir liste oldu, seçim çok güzel geçecek. Hedef 9 milletvekili olsun istiyoruz, bütün mücadeleyi göstereceğiz. En az 2 veya 3 alırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

SAMSUN'U SEVEN İNSANLAR

Listelerinin Samsun'un beklentilerini karşılayabilecek potansiyelde olduğunu kaydeden Vatan Partisi Samsun İl Başkanı Olcay Onursal, "Hepsi Samsun'un gerçeklerini bilen ve Samsun'u seven insanlar. Şehrimizde yapılacak işleri meslek odalarıyla koordineli olarak yapacağız. Türkiye çapında Cumhurbaşkanlığı hedeflediğimiz gibi, Samsun'da da 9 milletvekili hedefliyoruz. Şu ana dek hiç milletvekili çıkaramadık ama ulaşılabilecek her milletvekili hedefe büyük adımdır" dedi.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER