Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle öne çıkan Şanlıurfa'nın en büyük alışveriş merkezi Piazza AVM, her hafta çocukları robotların merak ve heyecan uyandıran dünyası ile buluşturarak, eğitime desteklerini sürdürdü. Atölyeye katılan okul öncesinden, 10. sınıflara kadar farklı yaş gruplarındaki çocuklar, problem çözme, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme, iletişim becerileri, grupla takım olarak çalışma, kendi ürününü tasarlama ve üretme gibi becerileri kazanmanın ayrıcalığını yaşadı. Son yıllarda giderek önem kazanan yarı kodlama ve robotik eğitimlerle düşünme becerilerini geliştiren Şanlıurfalı mucit adayı çocuklar, tasarladıkları teknolojik ürünlerin öğretici ve keyifli yanlarıyla doyasıya eğlendi.
Her ayın ilk haftasında okul öncesi, ikinci haftasında ilkokul, üçüncü haftasında ortaokul, dördüncü haftasında ise yetişkinlerin konuk edildiği atölyede öğrenciler, uzman öğreticilerin katkılarıyla oluşturabilme, keşfetme imkanı buldu. 1., 2., 3. ve 4'üncü sınıf öğrencileri ise hologram robotik el çalışmalarıyla erken yaşta mekanik düzeneklerin nasıl çalıştığı ve parçalarının sökülüp takıldığını öğrenme fırsatı yakaladı.
Sertifika verildi
Eğitsel ve bilimsel çalışmalarla çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunan AVM'nin robotik kodlama ve tasarım eğitim atölyesinden toplam 165 çocuk sertifika almaya hak kazandı. AVM, tamamlanan eğitimin sonunda konuk ettiği STEM merkezi öğretmenlerine katkılarından dolayı plaket sundu.