Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, "İnşallah 10 dilde, 17 ülke ve bölgede 55 bin Kur'an-ı Kerim, ramazan çerçevesinde dağıtılmış ve kardeşlerimizle buluşmuş olacak" dedi.

17 ÜLKEYE GÖNDERİLECEK

TDV, "Hediyem Kur'an olsun" projesi kapsamında, Sri Lanka, Kolombiya, El Salvador, Guatemala, Belize, Haiti, Panama, Şili, Ekvador, Peru, Malavi, Zimbabve, Gana, Kazakistan, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti, Suriye ve Kenya'da Müslümanlara Kur'an-ı Kerim hediye edecek. Türkçe, Fransızca, İngilizce İspanyolca, Arapça, Kazakça, Azerice, Çevaca, Tamilce ve Kürtçe bastırılan 55 bin Kur'an-ı Kerim, 17 ülkede Müslümanlara ulaştırılacak.

Çetin, yaptığı açıklamada, TDV olarak 84 ülkedeki 326 bölgede iftar programları ve ramazan etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ramazanda öğrenci mülakatları da yaptıklarını belirten Çetin, "Yurt dışından getireceğimiz uluslararası imam hatip lisesi öğrencilerinin mülakatlarının olduğu bir dönem. Yine Uluslararası İlahiyat Projesi kapsamında üniversite öğrencileri de bu dönemde seçiliyor" diye konuştu.