Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) 4. Geleneksel '19 Mayıs Ruhuyla Yaza Merhaba Gecesi' iftar programını gerçekleştirdi. İstanbul Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye yaklaşık 2 bin Samsunlu katıldı.

DESTEK BEKLİYORUZ

Programda konuşan SAMDEF Genel Başkanı eski Milli Güreşçi Metin Şenel, '19 MAYIS 1919, biz Samsunluların doğum günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirası ebediyen koruyacağımıza, kurtulan değil kurtaran şehir Samsun'un evlatları olarak ant içeriz. Atatürk ruhunu yüreğinde hisseden bir fert olarak Samsunlu olmaktan onur duyuyoruz. Her sene yeni bir projemizi açıkladığımız gecede bu sene hemşehrilerimize daha iyi hizmet edebilmek adına İstanbul'daki Samsunlular olarak kalıcı bir eser bırakabilme adına SAMSUNPARK projemizi hizmete geçirmek için 19 Mayıs Vakfımızı kurduk. Kurucu Başkanlığını Mehmet Anakök'ün yaptığı vakfımızın tanıtımını gerçekleştirip Mimar Emre Kosif'in hazırlamış olduğu SAMSUNPARK mimari projemizin tanıtımını yaptık. İçinde yurt, düğün salonu, etkinlik alanı, sportif alanların ve yönetim binasının olduğu projemizi hayata geçirebilmek adına kurduğumuz vakfımıza, hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz' dedi.

YOĞUN KATILIM

Geceye Sanatçı Mehmet Aslantuğ, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON YİK Başkanı Lokman Kondakçı, SAMKON Onursal Başkanı Remzi Kozal, SAMDEF Onursal Başkanı Av. Dilek Kiraz Beniz, SAMDEF Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sezgin, Çarşamba Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayati Sözen ve yönetimi, Vezirköprü Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Cengiz ve yönetimi, VEZDEF Onursal Başkanı ve SAMKON Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ceylan, SAMKON Başkan Vekili Ethem Kurnaz, SAMKON Genel Sekreteri Mustafa Şeker, SAMKON yönetim kurulu üyeleri Mete Koca, Fehim Gevrek, Cemil İmamoğlu, Mehmet Candan, İbrahim Karaman, Eyüp Özkan, Şefik Özdemir, Erdal Bir, Sunay Aydın, SAMKON Kadın Kolları Sekreteri Rukiye Sever, SAMKON Basın Danışmanı Sait Sever, Beylikdüzü Meclis Üyesi Haluk Karataş, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Atasoy, sanatçılar Sibel Yıldırım, Hüseyin Şimşek, Sami Korkmaz, Başpehlivan Serhat Balcı, Ankara Terme Platformu Başkanı Sayıştay Onursal Başkanı Nurşen Yapıcı ve yönetimi, SAYSİAD Başkanı Ayşe Üstünel Dağdelen ve yönetimi, Bafra Derneği Başkanı Tolgahan Acar ve yönetimi, Gemi Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Kürşat Pekşen, Vezirköprü Kunduz Güreşleri Ağası Bilal Acar, Tek Rumeli TV Spor Müdürü Mehmet Çelik, Modern Yapı İrfan Doğan, Sebahattin Öztosun ile çok sayıda davetli katıldı.