Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, milletvekili adayı olduğu İstanbul'da seçim çalışmalarına başlamadan önce Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da bulunduğu ilk ziyaret AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na gerçekleşti. Kılıç daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ve Badırlı Mahallesi'ni ziyaret etti.

SAMSUNLULAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç "Bu dönem 24 Haziran Genel Seçimleri için partimizin ve kurullarının görüşleriyle ve Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanmızın takdirleriyle İstanbul 3. bölgeden aday gösterildim. Tabii ben öncelikle Samsun'un evladı olmanın ve uzun yıllar hizmet etmiş olmanın gururu içindeyim. 2011 yılında siyasi olarak milletvekilliği kariyerime burada başladım. Ailemin, büyüklerimin bu şehre çok büyük hizmetleri var. Biz de elimizden geldiği kadar, Samsunumuza katkıda bulunmak için gece gündüz çalıştık. Bu partimizin bir tercihi. Biz orada da yine Samsunlu hemşehrilerimizle ve İstanbul'daki vatandaşlarla bir arada ülkemiz, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Benim her zaman Samsun'da bir ayağım olacak. Samsun memleketimiz olması nedeniyle, tüm ailemiz için ayrı bir değeri var. Biz burada kök salmış bir aileyiz. Ama zaman zaman ülkemizin farklı yerlerinde hizmet etmek bizim için şeref. Şunu hiçbir zaman unutmayalım, Türkiye büyüdükçe, şahlandıkça tüm vatandaşlarımız bundan nasipleniyor ve karşılığını görüyor" dedi.

SAHADA HOŞGÖRÜ OLSUN

Samsun'daki tüm milletvekili adaylarına başarılar dileyen Kılıç, "İl başkanımızın başkanlığında ve seçim koordinasyon merkezimizin koordinasyonuyla Samsun'da AK Parti yine çok güzel sonuçlar alacak. Ümit ediyorum ki sahadaki çalışmalar hoşgörü içerisinde olur. İnsanlar şahsiyetlerle uğraşmazlar diye ümit ediyorum. Çünkü geçen dönemlerde maalesef bir iki şahsiyetle uğraşan açıklamalar ve yaklaşımlar oldu. Bunların bu dönem olmamasını diliyorum" diye konuştu.

BU BİR VEDA DEĞİL

Gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin, ''Veda ziyaretleri mi?'' sorusunu da cevaplayan Kılıç, "Ben buna asla veda ziyareti demiyorum. Veda değil, çalışmak için İstanbul'a gitmeden önce buradan enerji alma ziyaretleri. Samsun'dan kopmam söz konusu değil. Tabii ki temsil ettiğimiz bölgede çok Samsunlu kardeşimiz var. Samsun'un her zaman yeri ayrı" ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÇEVREMİZİ GENİŞLETTİK

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ise, "Bakanımızın Samsun'da olmasından memnunduk. İstanbul'u duyup kendisini aradığımda 'Seçim çevremizi genişlettik' dedim. İstanbul'da da bir kardeşimiz var artık. Bu açıdan memnuniyet verici. Tüm Türkiye'de nerede görev verilse, her kademede görev yapmaya hazırız. İyi ve güçlü, birbirine bağlı bir aileyiz. Nerede olursak, hep birbirimizin yanındayız" dedi.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER