İYİ Parti Samsun teşkilatı basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. İYİ Parti Basın ve Koordinasyonu Yöneticisi Yeliz Koray'ın da Ankara'dan katıldığı programda, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, 26 Mayıs cumartesi günü Samsun'da miting yapacak olan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener'in Samsunlulara gönderdiği mesajı paylaştı. Mesajın ardından Başkan Süslü, basın mensuplarının, Samsun'un sorunları hakkındaki tespitlerini Akşener'e iletmek üzere dinledi.

SAMSUN İHMAL EDİLİYOR

Samsun'un sorunlarına ve İYİ Parti iktidarıyla gerçekleştireceği projeleri gönderdiği mesajla anlatan Cumhurbaşkanı Adayı Akşener mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin fiilen temellerinin atıldığı ve milli mücadelenin başladığı Samsun'da bulunacak olmaktan son derece mutluyum. Samsun İYİ Partiyle şahlanacak. Cumhuriyetin ilanından sonra sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş iller arasında bulunan Samsun'un, özellikle son yıllarda ihmal edildiğini görmek üzücü. Samsunlu hemşehrilerimin Samsun'a yatırım yapmayanlara sandıkta cevap vereceğine inanıyorum. Samsun'u tarım ve ekonomi projeleriyle şahlandıracağız."

ÇİFÇİ BORÇLARI SIFIRLANACAK

Tarımı, limanı, sanayisi ve sosyal yapısıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Samsun'a aynı oranda değer verilmediğini belirten Akşener, 'Samsun, ticaret ve istihdam alanlarında potansiyeli son derece yüksek olmasına rağmen, görmezden geliniyor. Bafra ve Çarşamba gibi büyük, bereketli topraklara sahip olan Samsun, tarım politikaları yüzünden üretemez hale geldi. Daha dün Malatyalı bir çiftçimiz borcunu ödeyemediği için bankanın önünde kendini yakmaya çalıştı. Kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken bizleri ithalata mahkum eden iktidara, çiftçilerimiz hesap soracaktır. Samsunlu çiftçilerimiz toprağına küsmesin. İYİ Parti iktidarıyla borç batağındaki vatandaşlarımızın borcunu sıfırlayıp, çiftçilerimizin üzerinden mazot ve gübre yükünü alacağız. Sizlere söz veriyorum. Türkiye yeniden üreten bir ülke olacak' diye konuştu.

FABRİKALARI SATTILAR

Kalkınmada birinci derecede öncelikli iller arasında olan Samsun'a yatırım yapmak bir tarafa iflasın eşiğine gelen fabrikalara teşvik verilmediğini de aktaran Meral Akşener, 'Azot ve bakır fabrikaları kapatıldı. Tütün fabrikasını sattılar, şimdi de gözlerini şeker fabrikasına diktiler. İşletemedikleri için şeker fabrikasında üretimi durdurmak istihdama da şeker pancarı üreticisine de balta vurmaktır. '15 bin kişiye iş imkanı yaratacak' vaadiyle 150 milyon TL harcanarak temeli atılan Samsun Tersanesini bile bitiremediler. Hava, kara ve deniz ulaşımıyla ticaretin bel kemiği olması gereken Samsun'un aktarma noktası olması için hızlı trenin de Samsun'a erişimi sağlanmalıdır' şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR SÜPER LİGE

Mesajının sonunda kayyum atanan ve borç batağından çıkmaya çalışan Samsunspor'a da değinen İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, '1965 yılında kurulmuş, 15 yıl önce Süper Lig'de üst sıralara oynamış bir takımın, iki spor bakanının Samsunlu olmasına rağmen, bugün borç batağında kayyuma devredilmesi yerel ve genel iktidarın Samsun'a ne kadar değer verdiğinin en büyük göstergesi. Oysaki spor takımı illere marka değeri kazandıran önemli etkenlerden biri. İYİ Parti iktidarının spora ve sporculara verdiği desteklerle inşallah Samsunspor'u yeniden eski günlerine kavuşturup, Süper Lig maçlarını Samsunlu hemşehrilerimle birlikte izleyeceğiz' dedi.

Esra VURAL