Atakum Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Atakum Mahalle İftarları buluşmaları, Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin katılımıyla, Azerbaycan Caddesi'nde gerçekleşti. Cadde boyunca kurulan dev sofrada buluşan 5 binden fazla vatandaş, aynı lokmalarla oruçlarını açtı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum'un birlik ve beraberliğin en güzel örneklerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

EKMEĞİ, SUYU PAYLAŞIYORUZ

Ramazan ayının paylaştıkça daha da güzelleştiğini söyleyen Taşçı, 'Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böyle önemli bir dönemde, Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmamız, muhteşem bir birlik ve beraberlik tablosuna sahne oldu. Atakum Belediyesi olarak Azerbaycan Caddesi üzerine kurduğumuz sofralarımızda, bizlerle birlikte olan 5 binden fazla hemşehrimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 'Ramazan paylaştıkça güzeldir' felsefesiyle, aynı ekmeği, suyu, bu bereketli sofralarda paylaşıyoruz. Her akşam farklı bir mahallemizde kurduğumuz iftar sofralarıyla Atakum'dan tüm Türkiye'ye birliktelik mesajları veriyoruz. Ramazan ayının güzelliklerini en iyi şekilde Atakum'da yaşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin' diye konuştu.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Atakum Belediyesi olarak geride bıraktıkları 4 yıllık görev süreçlerinde hayata geçirdikleri projelerden bahseden Başkan İshak Taşçı, 'Atakum Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana 80 projeyi ilçemizle buluşturduk. Projelerimizle birlikte geleceğini planladığımız Atakum İlçesi, 2017 yılında gelişmişlikte Türkiye ikincisi, Karadeniz birincisi oldu. Hedefimiz Atakum'u gelişmişlikte Türkiye'nin yıldızı yaparak, marka kentler arasındaki yerini sağlamlaştırmak. Bu hedef doğrultusunda gece-gündüz demeden mesai kavramı gözetmeden sürdürdüğümüz çalışmalarla, Atakum her geçen gün daha da yaşanılabilir bir kent oluyor. Atakum Belediyesi olarak çalışmalarımız tam gaz devam edecek' ifadelerini kullandı.