Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı Namazgah Kültür Merkezi ile Tematik Parkın tanıtım programı ile iftar programına katıldı. Programa Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sağlık Eski Bakanı Kazım Dinç, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kocaeli yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Programda İslam coğrafyasında akan kanın kendilerini üzdüğünü ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, 'Dünyada dökülen kan bizi üzüyor. Bu kan da en çok İslam coğrafyasında akıyor. Sadece kendilerini düşünen Batı medeniyetinin aksine bizim medeniyetimiz şefkat ve merhamet medeniyetidir. Biz insanlığa rehber ve model olmaya devam edeceğiz' dedi.
Kandıra Namazgah mesire alanında inşa edilen Kültür Merkezi'nin ilçeye kazandırılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, 'Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize, bakanlarımıza ve milletvekillerimize rabbim kolaylıklar versin. Kandıra ilçemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ancak 2004 yılının Temmuz ayında buraya geldiğimde Namazgah Deresi'nin içler acısı halini hala aklımdan çıkmıyor. Kandıra'nın kanalizasyonu ve tüm pislikler bu dereye akıyordu. Derhal projemizi yaparak deremizi bugünkü haline taşıdık. Doğalgazımızı getirdik, su problemimizi çözdük. Barajımızı ve arıtma tesislerimizi yaptık ve Kandıra ilçemizin tüm ihtiyaçlarını karşıladık. İşte bu projeleri yaparken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin yanında olmasaydı bu hizmetler inanın yapılamazdı' diye konuştu.
Kandıra'nın 24 Haziran seçimlerinde büyük rol oynayacağını dile getiren Karaosmanoğlu, 'Cumhurbaşkanımıza Rabbim sağlık ve sıhhat versin. Kendisine düşen görevi yerine getiriyor. Gece gündüz demeden çalışıyor. 24 Haziran'da bize düşen görevde bayrağımız için, onurumuz için, birlik ve beraberliğimiz için Allah'ın iziyle Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız. Kandıra ilçemize bu konuda şahsen güveniyorum. İlçeler arası yarışta Cumhurbaşkanıma destek noktasında Kandıra ilçemiz Kocaeli'de ki diğer ilçeleri arasında birinci olacağına da inanıyorum. Bugün açtığımız Namazgah Kültür Merkezimi ve parkımız hayırlı uğurlu olsun' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iftar yemeği ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.