Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak, AK Parti'nin 24 Haziran seçim sürecine ilişkin yol haritası hakkında açıklamalarda bulundu.

BLOKİZE ETMEK İSTEYENLER VAR

24 Haziran seçimlerine hazırlık sürecine dair konuşan Demircan, "Bu süreçte gece gündüz vatandaşlarımızla hemşehrilerimizle buluşacağız ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu seçimin kararı 16 Nisan 2017'de alındı, vatandaşımız parlamenter sistem yerine cumhurbaşkanlığı sistemini onayladı. Şimdi uygulama seçimini yapmış olacağız. Seçimden çok hayırlı bir netice bekliyoruz. Milletimiz kendi üzerine düşeni bugüne kadar hep yaptı, bu seçimde de en doğru kararı verecek. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Sıkılmadık el, bakılmadık göz bırakmayacağız. Vatandaşımızı dinleyeceğiz. Çok yoğun bir süreç geçirdik ama her zaman halkımızla el ele meseleleri birlikte tartıştık yine birlikte tartışıp kararlaştıracağız. Gerçekten Türkiye bugün kuşatılmaya çalışılıyor. Türkiye'yi kendi iradesine hakim bir ülke olarak görmek istemeyenler, terör ve ekonomiyle blokize etmek isteyenler var. Ama halkımız bunların hiç birine fırsat vermeyecek. Halkımız, meseleyi çok iyi biliyor ve en doğru sonucu ortaya çıkaracak' şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BAŞKAN VE GÜÇLÜ PARLAMENTO

24 Haziran'dan sonra milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacağını dile getiren Bakan Demircan, sistem ne olursa olsun Meclis'in çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Demircan, 'Biz; güçlü başkan ve güçlü parlamento diyoruz. Bu da bize güçlü Türkiye'yi getirecek. Daha gelişmiş ve güçlü bir Türkiye, hem Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın hem de bölgedeki mazlumlar için hayırlı bir sonuç olacak. Samsun'da AK Parti listesinin içinde olduğum için söylemiyorum, fevkalade bir liste belirledi. Listede 2 kadın aday var. AK Parti, Samsun'da bugüne kadar aldığı sonuçların çok üstünde bir sonuç alacak. Ben Samsunlu hemşehrilerimize inanıyor ve güveniyorum' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BUNLARI ÇÖZECEK GÜÇTE

Ekonomiyle ilgili de değerlendirme yapan Demircan, 'Ekonomiye dair, Türkiye'nin önüne 'sorun' diye çıkartılmaya çalışılan bu durumlar çözümsüz değil. Türkiye bunları çözecek güçte. Gereken yapılacak, Türkiye bunların üstesinden gelir. Ama Türkiye'yi tökezletmek isteyenler, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler son bir gayretle yine saldırıya geçtiler ama milletimiz, hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız hep birlikte tedbirlerini alıyoruz, almaya da devam edeceğiz' dedi.

Pirsu DÜZGÜN