İYİ Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan "Anlat Hemşehrim Dertleşelim" projesinin otobüsü, Samsun'a geldi. Türkiye turuna çıkan otobüsün dünkü durağı Cumhuriyet Meydanı oldu. Partililer ve milletvekili adayları otobüs önünde bir araya gelirken vatandaşlar ise ülkede, şehirde ve yaşamlarında gördükleri sorunları İYİ Parti'nin anket kağıdına yazdı.

KOLTUK KAYBETME KORKUSU

Burada konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Bu projeyle vatandaşlarımızın problemlerini yerinde öğrenip genel merkezimize iletiyoruz. İnşallah bu etkinliğimiz Samsun ve Türkiye için verimli olur. Türkiye iyi yönetilmiyor diyerek yola çıktık ve 7 ay önce partimizi kurduk. Dün iktidar tarafından açıklanan beyanname ve 'Vakit Türkiye vakti' sloganı ile değişime ne kadar muhtaç olunduğu kabul edilmiş. 16 yıldır hep kendileriyle ilgilenenlerin ilk defa derdi Türkiye oldu, bunun sebebi de koltuk kaybetme korkusu" ifadelerini kullandı.

SUSAN TÜRKİYE'Yİ KONUŞTURACAĞIZ

Proje Sorumlusu ve İYİ Parti Mali İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı Fatih Şeker ise, "İYİ Parti, Türkiye'deki cesaretli insanların bir araya geldiği bir siyasi oluşum. İktidarın baskı rejiminden ötürü vatandaşlar konuşamaz hale geldi. Hedefimiz susan Türkiye'yi konuşturmak, dertlerinizi dinleyeceğiz. Bizler ülkemizin içinde bulunduğu karanlığı, yeni bir vizyonla yok etmek için buradayız. Türk milleti artık sahipsiz değil çünkü, İYİ Parti ülkemizi gerçek sahipleriyle birlikte yönetmeye talip" diye konuştu.

SORUNLARI BİLİYORUZ

İYİ Parti Samsun 1. sıra Milletvekili Adayı Bedri Yaşar, partisinin seçime hazır olduğunu belirterek, "Ülke iyiye gitmiyor, biz sorunları biliyoruz. İşsizliği nasıl çözeriz farkındayız. 25 Haziran'da Türkiye normalleşecek, nasıl güzel olacağını göreceksiniz. En büyük ihtiyacımız adalet, adalet olduğunda her şeyin düzeldiğini fark edeceğiz. 'Faiz düşman' diyenler önceki gün faizi artırdı. Bu proje yerinden sorunları tespit etme konusunda Türkiye'de ilk" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR