Hentbol Bayanlar Süper Lig'de mücadele edecek olan Samsun Gençlikspor Başkanı Cemal Yavuz, takımın 5 farklı talibinin olduğunu ve eğer gerekli destek gelmezse takımı satacaklarını söyledi. Gelecek sezon çalışmalarını şimdilik askıya alan Gençlikspor'un satılıp satılmayacağı ise 15 gün içerisinde netlik kazanacak. Samsun Gençlikspor isim hakkının satılması halinde teklif gelen oyuncularlarda yuvadan uçacak.

TALİPLİLER VAR

Samsun Gençlikspor Başkanı Daha önceden Süper Lig tecrübesi olduğuna dikkat çeken Yavuz,"Rize, Ankara, İzmir ve Eskişehir'den takıma talipliler var. Mevcut kadroyla ligi kaldırabilecek durumda değiliz. Eğer transfer ve katılım ücretleri konusunda kaynak bulamazsak önümüzde 15 gün içerisinde teklifleri değerlendirmeye başlayacağız. Takımın isminden dolayı biz sponsor bulamıyoruz. Bakanlığa bağlı kulüp olduğumuz için gittiğimiz her yerden eli boş dönüyoruz. Bizim tek derdimiz bu kulüp Süper Lig'de kalsın. Samsundan hangi belediye hangi kurum olursa olsun kulübü vermeye hazırız" dedi.

750 BİN TL LAZIM

Samsun Gençlikspor Menajeri Kadir Atıcı'da," Oyuncularımıza talipler var. Ama öncelikleri her zaman bizden yana kullanacaklar. Ekonomik olarak da bu zamana kadar çok büyük fedakarlıklar yaptılar. Yine yapmaya hazırlar. Destek konusundaki belirsizlikler sürüyor. Biz kulüp olarak bu duruma göre iki farklı yol haritası çiziyoruz. Kaleci, pivot ve iyi bir oyun kurucu bu takıma şart. Belirlediğimiz 5 oyuncu var bunları transfer edebilirsek Süper Lig'de ses getiririz. Süper Lig için bize 750 bin tl lazım. Valimiz Osman Kaymak ve İl Müdürümüz Ahmet Güral Karayılmaz'ın bize gereken desteği sağlayacaklarına inanıyoruz" dedi.

YÖNETİM İSTEĞİNE BAĞLI

Samsun Gençlikspor Takım Kaptanı Şeyda Nur Yolaçan, "Ben ve arkadaşlarım bu zamana kadar büyük fedakarlıklar yaptık. Yine yapmaya hazırız. Ancak sadece bizim fedakarlık yapmamız yetmiyor. Süper Lig'e uygun bir kadro oluşturulamazsa biz boşuna fedakarlık yapmış olacağız. Ben ve takım arkadaşlarım bu kulüpten bu zamana kadar ücret almadık. Bize harçlık verildiğinde şaşırıyorduk. Bizim yine çok büyük beklentimiz yok bu takımda ben ve teklifleri olan arkadaşlarımın kalması ve gitmemesi yönetimimize bağlı. Yönetim bizden ne isterse onu yapmaya hazırız. Ciddi teklifler var ama biz her zaman dediğimiz gibi ilk tercihimiz buradan yana kullanacağız' dedi.

Mustafa CİVELEK