Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan, Amerika, Rusya, Çin, Hindistan, Türkiye, Almanya başta olmak üzere dünyadan birçok ülke ve firmanın katıldığı St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Fuarı'nda Abhazya yetkilileri kripto para görüşmeleri yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Fransa Başbakanı Emmanuel Macron ve IMF Başkanı Christine Lagarde'ın da katıldığı fuara Abhazya adına Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba ve Abhazya Kalkınma Ajansı Müdürü İnar Gitsba'da katıldı.
Fuarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gitsba, Abhazya'nın geleceğini teknolojiye bağladığını söyleyerek, 'Abhazya teknolojiye çok uzak bir ülke değil. Yakın zamanda teknoloji gelişimi ve yatırımları açısından çalışmalar yaptık' dedi.

'Ekonomi ve hizmet sektörüne yöneliyoruz'
Dünyada ekonomi ve hizmet sektörüne doğru yönelimin olduğuna dikkat çeken Gitsba, 'Dünyadaki ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Fuarda başta Rus teknoloji firmaları olmak üzere birçok ülkeden teknoloji firmalarıyla görüşmeler yapıyoruz. Blok zinciri (Blockchain) ve kripto para (cryptocurrency) konusunda başka ülkelerin deneyimlerinden bilgi alıyoruz ve firmalarla bunlar üzerine görüşmeler yapıyoruz. Yaptığımız görüşmelerde Abhazya'da yapılacak teknolojik yatırımların faydalarını anlatıyoruz. Ayrıca yapılan yatırımların devlet güvencesi altında olduğunu muhataplarımıza iletiyoruz' şeklinde konuştu.