Semerkand Vakfı bünyesinde 2011'den bu yana mazlumların daima yanında olan Beşir Derneği, Ramazan ayında da yardımlarını artırarak bu hizmetine devam ediyor. Beşir Derneği Atakum Şubesi, oluşturduğu yaklaşık 30 ton yardım malzemesini
Suriye'nin Cerablus kentine gönderdi. Yardım TIR'ı önceki gün Atakum Ömürevleri'nde bulunan Semerkand Mostar çay ocağı önünde düzenlenen törenle yola çıktı. Törende mazlumlar için dua edildi.

DÜZENLİ YARDIM

Atakum Beşir Derneği Başkanı Ramazan Tokmak, "Sahibi olduğum Tokmak İnşaat'ın da katkılarıyla bu yardım TIR'ını oluşturduk. Mazlumların yanında olmak istiyoruz. Bu yardım TIR'ıyla yaklaşık 30 ton malzeme yardımı yapacağız. Dünyanın 54 ülkesinde mazlumlara yardımlarda bulunuyoruz. Karadeniz'de 750 ihtiyaç sahibi aileye düzenli olarak çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. 2011'de kurulan derneğimiz hızlı bir şekilde büyüdü ve mazlumların her daim yanında olmaya çabalıyor" diye konuştu.

GÜNDE 23 BİN KİŞİ

Beşir Derneği 7. Bölge Müdürü Cemil Aysel ise her ay başka bir bölgeye yardım TIR'ı gönderdiklerini belirterek, "Türkiye genelinde 246 temsilciliğimiz var. Suriye'de lojistik depomuz var. Suriye'de 33 ayrı kampta günlük 23 bin kişiye yemek veriyoruz. Bugün gönderdiğimiz malzemeler yaklaşık bin 500 aileye ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Törene, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şükrü Berk ASKAR