Programda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Dünya üzerinde 300 milyona yakın öksüz ve yetim olduğunu belirterek, 'Bunların büyük bir çoğunluğu da maalesef savaşların yoğun olduğu bölgelerde. Savunmasız olan toplumda çocuklarımız ve kadınlarımız. Dünya üzerindeki savaşların büyük çoğunluğunu İslam coğrafyası üzerine yoğunlaştırdılar. İslam toplumlarında, İslam topraklarında bu tür mücadeleler devam ediyor. İslam coğrafyasında çeşitli dernekler ve vakıflar öksüz ve yetimlere sahip çıkıyor. Ülkemizde her ne kadar diğer ülkelerde olduğu kadar savaş ortamı olmasa da kazalarla, terör birlikte öksüz ve yetim kalanlarımız var' dedi. Peygamber Efendimizin de hem öksüz, hem yetim olarak büyüdüğünü kaydeden Başkan Tutal, 'Ben de yetim olarak büyümüş birisiyim. Şükürler olsun ki belediyelerimiz ve devletimizin vakıfları ve kurumları elini uzatıyor. Bizler sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Kaymakamımız, Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla yardımcı oluyor. Allah bu noktada devletimize, milletimize zeval vermesin. Her zaman telefonumuz ve kapımız sizlere açık. Gücümüz yettiği sürece yanınızda olacağız. Olmaya da gayret ediyoruz' diye konuştu.
Seydişehir için hep birlikte çalıştıklarını kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ise, 'Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımıza bu birlikteliği sağlamasından dolayı teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. İftar programı, yetim ve öksüz çocuklara Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından hediye dağıtımı ile sona erdi.
İftar yemeğine, Kaymakam Aydın Erdoğan ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve eşi, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda yetim, öksüz ve aileleri katıldı.

Başkan Tutal yetim ve öksüzlerle iftar yemeğinde buluştu