Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hilal Mutlu, dondurma tüketimine dikkat çekti. Mutlu, 'Ramazan ayının sıcak günlere denk gelmesi özellikle iftar sonrası oruç tutanların vazgeçilmezi dondurma ilk akla geliyor' dedi.

SINIRLANDIRILMALI

Mutlu, 'Dondurma masum bir tatlı alternatifi olabilirken, tüketirken de dikkat edeceğimiz nokta paketli ürünlerden uzak durup, 2-3 kaşık şeklinde sınırlandırmalıyız. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek beslenmemize ilave ettiğimiz tatlımızı haftanın 2 günü ile sınırlandırmamız gerekiyor. Tatlı ve meyve tüketimi için en doğru zaman iftardan 1.5-2 saat sonradır. Şeker hastalığı gibi kronik bir rahatsızlığı olanların ise diyetisyen ve doktor kontrolünde tatlı tüketimi sağlanmalı' ifadelerini kullandı.