Samsun'da siyasiler ve belediye başkanları, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları ile ilgili sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan mesajında, "Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan mesajında şu ifadelere verdi: "Milli irade ve hürriyetin yok sayıldığı günlere şahitlik eden Yassıada, Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırasına saygıyla; 'yaslı ada' olmaktan çıkarak, 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' haline geliyor, tarihin utancı darbeler müzelerdeki yerlerini alıyor."

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı: "27 Mayıs darbesinin yıldönümünde cumhuriyet tarihimizde bir döneme damgasını vurmuş, yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde taht kurmuş, siyasi tarihimizde müstesna yerini almış olan Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyorum."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin: "27 Mayıs darbesinin yıldönümünde rahmetli Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Aziz milletimiz, iradesine kasteden hainleri de, ömrünü vatana adayan dava adamlarını da asla unutmaz.'

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok: "Millet iradesinin yok sayıldığı 27 Mayıs 1960 darbesi, Türkiye demokrasisinin en büyük kara lekesidir. Vesayetçi zihniyete boyun eğmeyip sonuna kadar mücadele eden merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun."

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı: "Demokrasimize ve milli iradeye yapılan darbeyi lanetle anıyoruz."

Canik Belediye Başkanı Osman Genç: "Demokrasi tarihimizin kara lekesi 27 Mayıs'ın 58. yıldönümünde Başbakan Adnan Menderes başta üzere bütün demokrasi şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Ruhları şah, mekanları cennet olsun."

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: "Türkiye demokrasi tarihinin en büyük kara lekesi, milli iradenin yok sayıldığı 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde; vesayetçi zihniyete boyun eğmeyen merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum."

Barış BUDANOĞLU