Samsun Haber: Canik ilçesinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda merkez ilçeler arasında birinci olması, vatandaşların da gündemine oturdu. Canik'te yüzde 72 oy oranına ulaşılmasını sosyal medyada konuşan vatandaşlar, referandum boyunca gece gündüz çalışan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i tebrik ediyor. Vatandaşlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, Canik'te yakalanan başarının referandum sürecinde çok çalışmanın sonucu söylüyor. Ayrıca belediyeye ziyarete gelen misafirler de Başkan Genç'i yakalanan başarıdan dolayı kutluyor.

İNSANLARI TEK TEK İKNA ETTİK

Merkez ilçeler arasında yakalanan bu başarının tesadüf olmadığına işaret eden Başkan Osman Genç, "Canik'te 70 gün önce anketler yüzde 50 'evet'ti. Biz sahaya çıktık. Halkımıza neden 'evet' demesi gerektiğini birebir anlattık. Evleri, sokakları, kahvehaneleri tek tek dolaştık. İnsanlarımızı ikna ettik. Bu referandum süreci boyunca 168 program gerçekleştirdik ve yaklaşık 40 bin insanımızla yüz yüze görüştük. Yine sosyal medyadan yaptığımız canlı yayınlarla 582 bin insanımıza cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattık. Ve bütün bu çalışmalarımız sonunda Canik'te yüzde 72'yi yakaladık" dedi.

ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

Canik'teki evet oyunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olmasının kendileri için onur olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik tercihini, daha güçlü ve daha istikrarlı yeni Türkiye'den yana kullandı. Canikli hemşehrilerim her seçimde olduğu gibi bu referandumda da yüzde 72 evet oyuyla bizi onurlandırdı. Canik'te yeni bir rekor hedeflediğimizi söylemiştik. Bizleri utandırmayan ve bizlere güvenen halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sandık geride kaldı, artık aydınlık geleceğimiz için durmadan, yorulmadan çalışma günüdür" diye konuştu.