AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir'in hazırlayıp sunduğu Artı İfade programının konuğu oldu. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı önderliğinde gerçekleşen 'Şehrim 2023' projesinin Samsun ayağıyla ilgili konuşan Karaaslan, 24 Haziran seçimleriyle de ilgili açıklamalarda bulundu.

KÜLTÜR BİZE EMANET

Şehrim 2023 projesinin şehirlerin geleceğine yönelik çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Karaaslan, "Geçmiş, bugün ve geleceğe dair bir söz söylememiz lazım. Biz yeni bir şey söylemek için yola çıktık. Şehirleri korumak kadar, yaşatmak da zorundayız. Şehirlerimiz ve kültürümüz bizlere emanet. Gençler şehri ve hayatı öğrenecekler. Kendi şehrimden çıkacak sonuçlar beni çok heyecanlandırıyor. Bu proje, bir yönüyle AK Parti'nin bir yönüyle de sivil. Cumhurbaşkanımızın en çok üstünde durduğu nokta 'Millet Bahçeleri.' Seçim beyannamesinde de çevreyle ilgili önemli hususlar yer aldı. Bu konuyu çok önemsiyor, son dönemde yapmış olduğu çok önemli vurgulardan anlıyoruz zaten" dedi.

SAMSUN'A GELİYOR

Karaaslan, 24 Haziran seçimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun için hazırladığı milletvekili adayı listesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Samsun'u çok önemsediğini ve Samsun için özel bir mesai harcadığın tahmin ediyordum. Bu liste onun göstergesi. Burada tecrübe, yenilik, birikim gibi noktaları kapsayan; şehre önemli katkılar vermiş isimlerle çok yeni isimleri buluşturabilen vizyoner bir ekip oldu. Kısa ve zor bir yolumuz var. Hiçbir şey kolay olmadı. Belki de kolay olmadığı için sonunda kavuşacağımız kıymetli. İnşallah Cumhurbaşkanımızı tekrar şehrimizde misafir edeceğiz. Geçen sefer yağmur bizi biraz engellemişti ama muhteşemdi yine de. Bu kez bir aksilik çıkmazsa Cumhurbaşkanımızla çok büyük bir coşkuyla buluşacağız. Samsun için çok yeni müjdeler verildi ama bunların ötesi de var" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE UÇACAK

Türkiye için 24 Haziran'ın dönüm noktası olduğunu kaydeden Karaaslan, "Tarihi okuyan ve yazan nesiller vardır. Biz tarihi yazan nesillerden olduğumuza inanıyorum. O yüzden kırılma noktalarında bir tanesi ve en mühimi 16 Nisan'da vermiş olduğumuz kararın 24 Haziran'da gerçekleşmesini sağlayacak anahtar verilecek. 'Cumhurbaşkanımıza oy verelim de, ötekine vermeyelim de; bu sefer de şunu bir deneyelim de' deniliyor ama hayır; bir kuş tek kanatla uçamaz. Bizim uçuşa geçmemiz için iki kanadımız olması lazım. Bu iki kanat da ilk turda seçilecek güçlü Cumhurbaşkanımız ve Meclis'te güçlü temsil edilen AK Parti. Ancak bu ikisi birbirini tamamlarsa işte o zaman Türkiye uçuşa geçecek" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU