CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ve Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak, CHP'nin listesinde neden yer almadığına dair açıklamalarda bulundu.

KURULTAY İÇİN YAPILDI

'Her şerde bir hayır vardır, hayırlısı olsun' diyerek konuşmasına başlayan Tekin, önemli olanın memleket olduğunu vurguladı. Türkiye ve CHP için olan mücadelesinin devam edeceğini kaydeden Milletvekili Tekin, 'Liste benim için de sürpriz oldu. 'Son ana kadar bir şey yok, aynı dendi.' Sonradan 'neden böyle oldu' demedim, Ancak üzüldük tabi ki. Yaşanılanları eski Baykal'ın dönemine benzettim, iktidarda kalma mücadelesi… Listelerin iktidar için değil kurultay için yapıldığını gördüm. Muharrem İnce'nin etrafının boşaltıldığını, itiraz edenlerin, her şeye 'eyvallah' demeyenlerin yüzde 90 oranında temizlendiğini gördüm. Benim itirazcı bir tutumum yok. Yalnız oyumu Muharrem İnce'ye vermiştim. Bu hal ve gidişatın yanlış olduğunu, partinin bu şekilde iktidar olamayacağını açık açık deklare etmiştim. Netice böyle oldu, itiraz eden kategorisinde miyiz bilemiyorum. Muharrem İnce'ye, tabanın değişim isteği manasında destek verdim. Bundan sonra da mücadeleye devam edeceğim' ifadelerini kullandı.

DESTEĞE DEVAM

CHP üyelerinin klasik bir yapısının olduğunu kaydeden Tekin, 'Seçmene çok yansıyacağını zannetmiyorum bu durumun. Muharrem Bey'in peşinde dolaştığım için pek Samsunla kontak kuramadım. Ancak vatandaşlarımızın, benimle ilgili 'belediye başkanı adayı olacak' gibi yorumları var. Bunları vatandaşlar sadece yakıştırıyor, bana böyle bir teklif gelmedi. Partimize her zaman destek verdik ve desteğe devam edeceğiz' dedi.

Pirsu DÜZGÜN