Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Akşam Hikayeleri'nin canlı yayın konuğu oldu. Yayından önce Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir ile bir süre görüşen Başkan Şahin'e ayrıca AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Erkan Malkoç, İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçük Osman ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

ORTAK AKIL VURGUSU

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Şahin, "Bilhassa Samsun'daki bütün kesimlerle görüşerek, kentin geleceğiyle ilgili öneriler alıyoruz. Birlikte neler yapabileceğimiz konusunda planlamalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yoğunlukla beraber henüz istediğimiz seviyeye gelemedik. Ama Ticaret Odası, Ticaret Borsası, iş dünyası temsilcileriyle toplantılarımızı yaparak onların da tavsiyelerini alacağız. Samsun'da ortak akılla neler yapabiliriz sorusunu devamlı sıcak tutacağız. İş adamlarının görüşleri bizim için önemli çünkü memleketi geliştirip kalkındıracak olanlar onlar. Sadece Samsun değil, Samsun dışından iş adamlarıyla da görüşmelerimiz var. İstihdamla ilgili artık devlet yatırım yapmıyor ama organize sanayi bölgelerimizle sanayi şehri olmak yolunda büyük gelişmeler var. İstihdamla ilgili de yol kat etmiş olacağız" dedi.

BÜYÜK DEĞERLERE SAHİBİZ

Samsun'un turizm şehri olması için çalışmaların olduğunu kaydeden Başkan Şahin, "Samsun doğal güzellikleriyle, tarihiyle, kültürüyle bambaşka bir şehir. Doğa ve tarih gezilerinin düzenlenebileceği bir şehir olması konusunda her türlü çabamızı ortaya koyuyoruz. Samsun görülmeye değer bir şehir. Altyapıyla ilgili çalışmalar yapıldı, biz bunları devam ettireceğiz. Bir master planı hazırlanmıştı ama bu plan bize yön veremedi. Biz şehrimizi tanıyoruz, değerlerimizi biliyoruz. Her yönüyle bütün olarak büyük değerlere sahibiz. İyi bir tanıtımla beraber şehrimizi bütün dünyaya tanıtıp misafirlerimizi bekleyeceğiz. Yakında konunun paydaşlarıyla bir araya gelip onların da önerilerini alıp hizmetleri birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Sektördeki insanların bizim için görüşleri çok önemli" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU