Okul Müdürü Erhan Al'dan verilen eğitim hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Kimya-Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı'nın kurdelelerini öğrencilerle birlikte kesti. Öğretmenlerle de bir araya gelen ve gençlerle laboratuvarlarda sohbet eden Karaosmanoğlu, 'Bilim ve yüksek teknolojide başarı gösteremeyen ülkelerin gelecek asra ulaşma şansı yok. Bunu üretemeyen ülkelerin ise birer sömürge haline geldiğini bugün dahi yaşayarak görmeye başladık. Artık, kendi millî sanayii olmayan ya da yerli AR-GE çalışmalarını sanayisi ile buluşturamayan bir sistemin devam etmesi mümkün değil' açıklamasını yaptı.
'Kopyalama mantığının bittiği bir dönemi yaşıyoruz' diyen Başkan Karaosmanoğlu,'Bu bakımdan sanayicilerimiz üniversitelerimizle ve diğer bilimsel kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği içinde bulunduğunu da görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ortaokul ve liselerimize bilimin ışığı için gerekli altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Kurduğumuz bu laboratuvarlarda geleceğin bilim insanları yetişecek. Gençlerimize güveniyoruz ve inşallah gelecek onların olacak. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle gençlere dönük projeler üretmemiz noktasında verdiği talimatları da hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz' şeklinde açıklama yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, laboratuvarlarda deney yapan gençlerin çalışmalarını da dikkatle takip ederken, hayat boyu başarılı olmalarını da diledi.
Geleceğin Bill Gates'leri, Aziz Sancar'ları olmaya aday Kocaelili gençleri; gözlem yapma, düşünme, yorumlama ve bilim üretmeye yönlendirmeyi misyon edinen Büyükşehir, ''Deneyerek Öğreniyorum Projesi''ni geliştirdi. Proje kapsamında Kocaeli'ndeki 74 ortaokul ve liseye 91 adet laboratuvar kuruluyor. Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında; 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kuruluyor.