25 yıldır erken çocukluk alanında bilimsel eğitim çalışmaları yürüten Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) babaların çocuk gelişimi konusundaki rollerini güçlendirmek amacıyla 1996 yılından bu yana babalara yönelik eğitimler düzenliyor. Bu yıl "İlk İş Babalık" kampanyası ile babaların çocuklarıyla karşılıklı ve yakın ilişki kurmasının önemine dikkat çeken AÇEV, "Baba Destek Programı" eğitimlerine Bafra Belediyesi işbirliğiyle devam etti.

13 HAFTA SÜRDÜ

Bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen Baba Destek Programı eğitimini, AÇEV gönüllü eğitimcileri verdi. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan gruplarla haftada bir gün, akşam saatlerinde, 2 saat süreyle uygulanan bir yetişkin programı olan BADEP, 13 hafta sürdü. Ayrıca annelere yönelik de 2 oturum gerçekleştirildi. Tüm bu programların sonunda ise katılımcılar sertifikalarını almaya hak kazandı.

BÜYÜK SEVİNÇ

Sertifika töreninde konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 'Erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışan AÇEV işbirliği ile Belediyemizin düzenlediği Baba Destek programı mezunlarını vermeye devam ediyor. Bu akşam burada sertifika almaya hak kazanmış olan babalar ile birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Toplumsal farkındalığı artırmak, bilinç ve destek oluşturmak üzere farkındalık ve savunu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. AÇEV ile birlikte sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle destek alamayan anne ve çocuklar olarak belirlediği hedef kitlesinin ihtiyaçlarını araştırmalarla saptayıp, bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve gerçekleştiriyoruz' dedi.