Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'daki yaygın ve yerel basın temsilcileri ile Canik Kültür Merkezi'nde geleneksel iftar programında bir araya geldi. Başkan Genç, şehrin dinamiklerinden olan basının, Samsun'un hedeflerine ulaşmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

AYNI SOFRADA

Ramazanın maneviyatını her yıl kurdukları iftar sofralarında binlerce insanla paylaştıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Ramazan Günleri Etkinlerimizde 7'den 77'ye herkes aynı sofrada buluşuyor. Afganlı, Iraklı, Suriyeli kardeşlerimizle ramazanın birleştiriciliğini yaşıyoruz. Ayrıca değerlerimizi geleceğe aktarıyoruz. Her akşam ramazan etkinliklerinde çocuklarımız bir yandan eğlenirken, ramazanın maneviyatını da hissetmiş ve öğrenmiş oluyorlar. Her akşam farklı bir mahallede Teravih Buluşmaları kapsamında o mahallenin sakinleri ile çay içiyoruz, hasbihal ediyoruz. Bu buluşmalarda başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz de oluyor" dedi.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ

Ortak akla önem verdiklerini ifade eden başkan Genç, "Ortak akıl noktasında nasıl ki vatandaşlarımızın fikirlerini, önerilerini önemsiyorsak, şehir yönetiminde olmazsa olmazlardan biri olarak gördüğümüz sivil toplum kuruluşlarımızın da şehir adına fikirleri, önerileri bizim için önemlidir. Gazeteciler Cemiyeti de bir sivil toplum kuruluşudur ve bu şehrin önemli bir dinamiğidir. Basın, şehrimizin hedeflerine ulaşmasında önemli bir yere sahip. Samsun gerek nüfusu ve gerekse jeopolitik konumu, turizm, tarım, ulaşım gibi avantajları ile önemli bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli harekete geçirecek olan bu şehrin dinamikleridir. Samsun da herkesin ortak paydası" diye konuştu.

SAMSUN İÇİN HAYALLERİM VAR

Gazetecilerin ramazan ayını tebrik eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin de, "24 Haziran bizim için çok heyecanlı ama şehrimize ve ülkemize yapacağı kazanımları açısından da çok önemli. Önümüzde Şehir Hastanesi ve 2. Devlet Üniversitesi gibi önemli yatırımlar var. Samsun için yapacak çok şeyimiz var. Bir iş kadını olarak benim de şehrimizle ilgili hayallerim var. İnşallah hayalimdeki projeleri şehrimiz için hayata geçirmek ve şehrime katkı vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

CANİK'E TEŞEKKÜR

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Volkan Topbaş da, "Bu güzel akşamda bizi bir araya getiren Canik Belediyesi'ne teşekkür ederim. Önümüzdeki sıcak gündemde bütün basın mensubu arkadaşlarıma işlerinde kolaylıklar dilerim" dedi.

YOĞUN KATILIM

Yoğun ilgi gören iftara Başkan Osman Genç'in yanı sıra eşi Nimet Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Volkan Topbaş, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Zerrin SOMUNCU