Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü tarafından iftar programı düzenlendi. OMÜ Yaşam Merkezi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 300 kişi katıldı.

GELENEK HALİNE GELDİ

Kur'an tilaveti ile başlayan iftar yemeğinin sonunda bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "OMÜ'nün bir gelenek haline getirdiği iftar yemeklerinde, nice yıllar siz OMÜ mensupları ve değerli misafirlerimizle sağlıkla bir araya gelmeyi diliyorum. Ramazan ayı, yoksulların halinden anlamanın çok ötesinde derin anlamlar içeriyor. Bu mübarek ay, aynı zamanda kendimize çeki düzen verme, kendimizi bir kez daha gözden geçirme ayıdır. Katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gelecek ramazanlarda da buluşmayı umut ediyorum" diye konuştu.

BİZLER İÇİN MUTLULUK

"Öğretim üyelerimiz ve öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk" diyerek sözlerine başlayan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "OMÜ ülkemizin saygıdeğer ve önemli üniversitelerinden biri. OMÜ'nün akademik başarısının yanı sıra Rektörümüzün katkılarıyla Samsun'la bütünleşmesi, bu güzel ilerleyişini sürdürmesine ve bilime, ülkemize katkı sağlamasına neden olacak. Samsun'a açılacak ikinci kardeş üniversitemiz de OMÜ'nün tecrübelerinden faydalanarak, ülkemizin ve Samsun'un kalkınmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

PROTOKOL İFTARDA

İftar programına Vali Kaymak ve Rektör Bilgiç'in yanı sıra; AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, MYO müdürleri, kamu kurum yetkilileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Barış BUDANOĞLU