Havza İlçesi'nde 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi tarafından iftar programı düzenlendi. İftarda konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, tarımın önemine dikkat çekti.

EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İftara katılanlara teşekkür eden 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural, ramazan ayının birlik ve beraberlik zamanı olduğunu vurguladı. Tural, 'Kooperatifimizin önceliği birlik ve beraberliğimizi daim kılmak. Çiftçiler olarak ülkemiz için elimizden gelenin en iyisi için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ramazan ayının manevi atmosferinde oda üyelerimiz çiftçilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

ÇİFTÇİ SAYISI AZALIYOR

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza'nın en önemli geçim kalemlerinin başında ziraat geldiğini kaydetti. İkiz, 'Havza Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Bölgemizde her geçen yıl çiftçi sayısı azalıyor, bunun sebebi göç. İnsanlarımız asgari ücret için gurbette ömürlerini tüketiyor ama kendi topraklarında kalmıyor ve üretmiyor. İnşallah Havza Organize Sanayi Bölgesi ile genç nüfusu Havza'da tuttuğumuzda bu gençlerimizde ata topraklarını işleyerek bir taraftan zirai üretime katkıda bulunacaklar. Tüm çiftçilerimize kazasız, belasız ve bol bereketli bir hasat dilerim' ifadelerini kullandı.

Programa ayrıca AK Parti Havza İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, Karadenizbirlik Başkan Vekili Fahri Şahin, 809 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Müdürü Fenni Çiftçi ve davetliler katıldı.