Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Birleşmiş Milletlerin, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği saldırılara karşı sessiz kaldığına işaret ederek, "BM'de gücü olanın sözü geçiyor. BM savaş suçlarına karşı sesini yükseltmeli. Biz Türkiye'nin sonu belli olmayan hiç bir maceranın içine atılmasına razı olmayız" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kurtulmuş, "Her türlü tedbir egemenliğimizin gereğidir. Suriye'de daha fazla insan kanının akmamasını istiyoruz. Saldırılar da yüzde 90 muhalefet ve siviller vuruluyor. Suriye'de yapmış oldukları bu saldırılar alenen bir katliamdır alenen bir savaş suçudur. Sivil bölgelere ve hastanelere yapılan saldırıların BM Güvenlik Konseyi'ne taşınmalıdır. Burası öyle bir yer ki kimin gücü etkisi varsa onun sözünün geçtiği bir yer. Esas beklediğimiz bu tür insanlık suçlarına savaş suçlarına karşı gerçekten sesini yükseltebilir bir noktaya gelmelidir. BM'de uçusa yasak bölge ilan edilmedi. ABD ve Rusya samimiyse birlikte BM Güvenlik Konseyi'ne gitsin. Türkiye'nin ulusal çıkarlarını koruyacak her türlü tedbiri alıyoruz. Her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Biz Türkiye'nin sonu belli olmayan hiç bir maceranın içine atılmasına razı olmayız" dedi.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

İsrail ile ilişkilere değinen Kurtulmuş, "İsraille anlaşma konusunda Türkiye'nin birbirinden ayrılmaz 3 talebi vardı. Özür talebi gerçekleşti. Mavi Marmara şehitlerine tazminat konusu. Gazze'ye olan ablukanın kaldırılması. Bu maddelerin hepsi bizim için değerli. Türkiye'nin bu 3. madde konusundaki fikri açıktır. Bu maddeler gerçekleşirse o zaman uzlaşılmıştır" diye konuştu.