Çorum Merkeze bağlı Kalehisar köyünde ikamet eden S.A. (62), ormanlık alandan toplandığı mantarlardan yedikten sonra fenalaştı. Yakınları tarafından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan S.A. tedavi altına alındı.

Boüğazkale İlçesi'ne bağlı Emirler köyünde ikamet eden O.A. (86) adlı şahıs ormandan topladığı mantarları yedikten sonra fenalaştı. Yakınları tarafından Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kaldıralarak tedavi altına alındı.

Oğuzlar ilçesine bağlı Ağaçcamı köyünde yaşanan iki farklı olayda 3 kişi zehirlendi. Köy yakınlarındaki ormanlık alandan topladıkları mantarları iftar yemeğinde yiyen M.E. (74), R.E. (77) ve H.E. (56) adlı şahıslar fenalaştı. Yakınları tarafından Oğuzlar Devlet Hastanesine kaldıralarak tedavi altına alınan şahıslar burada yapılan müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesine sevkedildi.

Alaca İlçesi'ne bağlı Küçükkeşlik köyünde ikamet eden G.Y. (62), K.Y. (40) ve S.Y. (40) adlı şahıslar köy yakınlarındaki ormandan topladıkları mantarları yedikten sonra fenalaştılar. Yakınları tarafından Alaca Devlet hastanesi'ne kaldıralarak tedavi altına alınan 3 kişi hayati tehlikeleri bulunduğu için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.