Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) tarafından oda üyelerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'ndeki iftara Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, Birlik Başkan Yardımcısı ve Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, SATEM Başkanı Mevlüt Oral, eski Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Uğur Tüfekçi ve çok sayıda emlakçı esnafı katıldı.

ÜYELERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İftarın ardından üyelere katılımları için teşekkür eden SATEM Başkanı Mevlüt Oral, oda genel kurulunun ardından yaptıkları çalışmalardan söz ederek, "Bir akaryakıt firması ile yüzde 6'lık indirim anlaşması yaptık. Yine çeşitli yerlerle bu şekilde anlaşmalar yapıyoruz. Belediyelerle, hastanelerle yüzde 20-25'lik indirim için anlaşma sağlıyoruz. Üyelerimizin menfaati için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

PROJELERE BAŞLANACAK

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, uzun bir genel kurul süreci geçirdiklerini belirterek, "Bu süreçte yanımızda olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizlere sözünü ettiğimiz projelerimize en yakın zamanda başlayacağız. Esnafımızın tüm sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle herkese nice güzel ramazanlar diliyorum" dedi.

HAK ETTİĞİ YERDE OLMALI

Emlakçı esnafı ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Önemli bir işi yapıyorsunuz, esnaflık. Yani şehrin zenginleşmesine, paranın bu şehirde dönmesine katkı sağlayarak bu şehirdeki ticari hayatı canlı tutuyorsunuz. Bir şehre ruh katan o şehrin ticaretidir. Bir şehirde ticaret yoksa, o şehir özelliğini kaybeder. Bu nedenle şehirlerin yarıştığı dünyada Samsun, hak ettiği yerde olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Samsun'la alakalı hızlı tren hattı, yeni kurulan üniversite ve eski stadyum alanının millet parkına dönüştürülmesi projelerinin şehrimize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yine şehrimizin, sağlık şehri olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini görüyoruz. Baktığımızda, bu yüzyılda en önemli stratejik üs olacak şehir Samsun'dur" dedi.

İftarın sonunda SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, esnafa katkıları dolayısıyla Başkan Genç'e hediye takdim etti.

Barış BUDANOĞLU