CHP Samsun Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybek, insan odaklı programları hayata geçirmek için 24 Haziran'da halktan yetki isteyeceklerini ve CHP iktidarında halkın rahat bir nefes alacağını vurguladı.

HER AİLEYE DANIŞMAN

Zeybek, CHP'nin vaatlerini şöyle sıraladı: 'CHP iktidarında, halihazırda yapılan yardımlara ek olarak, primleri devlet tarafından ödenen her haneye bin lira aile maaşı bağlayacağız. 45 bin üniversite mezununu, aile danışmanı olarak istihdam edeceğiz. Aile danışmanları ile en kısa zamanda bir yoksulluk envanteri hazırlayacak, sosyal destekleri gerçek hak sahiplerine ulaştıracağız. Aile Sigortası kapsamındaki çocuk desteklerini gebelikle başlatacağız. Çocukların doğum öncesinden sağlıklı beslenmesinin önlemlerini alacağız' diye konuştu.

MİLLET İÇİN GELİYORUZ

CHP iktidarında hakça paylaşımı sağlayacaklarını belirten CHP'li Zeybek, "16 yıldır iktidarda bulunan ve sürekli mağdur edebiyatı yapan AKP iktidarı; bu süreçte halkın yararına bir şey yapmadı. Bundan sonra da kimsenin beklentisi kalmadığından, 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerde 'Yeter artık tamam' demenin zamanı. Millet için geliyoruz, birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.