Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı Solingen katliamının 25. yılını anma etkinliklerinde Hakan Canik Alman polisi tarafından darp edildi. Solingen katliamını anma etkinliklerinden ayrılırken terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan atmaları, el işareti yapmaları karşısında kendisinin Bozkurt işareti yaptığını belirten Canik, üç dört polisin gelip kendisine gitmesi gerektiğini buradan defolması gerektiğini söylediğini belirtti. Polis tarafından şiddete uğrayan Canik, 'Karşı tarafta bize hakaret ediyorlar. Ayrıca yasak bayrak ve semboller var onlara karşı hiçbir şey yapmıyor musunuz dedim. Biz baktık yasak değil dediler' dedi.
Eve doğru yol alırken arkasını dönüp 'pislik PKK' dediğini söyleyen Canik bunun üzerine bir polisin kendisini ittiğini diğerlerinin de saldırıp yere yatırdığını söyledi. Canik, 'Birisi kafama bastırdı, birisi sırtıma bastırdı, birisi parmağımı kırdı neredeyse. Sol kulağım hala duymuyor' diye konuştu. Çalışır vaziyetteki bir polis arabasının arkasına götürülüp araç egzozunu zorla koklattırılıp havasız bırakıldığını anlatan Hakan Canik, 'Rahat durun daha beter yaparız dediler. Lütfen hava alayım dedim. Bizde alıyoruz o havayı sende alacaksın dediler. 15 dakika veya yarım saat araba gazı kokusuna tabi tuttular'' şeklinde konuştu.
Arkadaşlarının olaya müdahale ettiğini söyleyen Canik, 'Arkadaşlarım olmasaydı götürüp daha fazla döverlerdi ya da daha da beterini yaparlardı. Evime gidip rahat yatmayı bırakın her tıkırtıyla sıçrıyorum' dedi.
Geçtiğimiz seçim döneminde Solingen Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan alan Canik, 'Bu adamlar bizlerin paralarıyla orada görev yapıyor. Bizleri korusun diye, teröristleri korusun diye değil' dedi.