İSMAİL UYANIK'IN İSMİNDEN HERKES MEMNUN

Samsun Valisi Osman Kaymak, Sami Kesmen'in sunduğu Ramazan Özel programına katıldı. Canlı yayın için Haber Medya Grubu yönetim binasına gelen Vali Kaymak, Haberaks TV, Haber Gazetesi, Haber Radyo ve Haber Hayat Dergisi ofislerini de gezdi. Ziyaretinde Samsunspor'la ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, " Samsunspor maalesef küme düştü. Bu durum tüm şehri olduğu gibi bizleri de üzdü. Lig bitince kongre kararı aldık. Yönetim için seçim yapılacak. İlimizde aslında bir iki oluşum vardı. Onlar da İsmail Uyanık beyin ortaya çıkmasıyla seslerini kesip, kenara çekildiler. Malum bu şehre geleli daha 1 yıl olmadı, ben İsmail Uyanık'ı tanımıyorum. Samsun, onu benden daha iyi tanıyor. Samsunspor'da başkanlık yapmış, onun döneminde takım çok başarılı bir şekilde Süper Lig'de kalmış. Başarılı bir yönetim anlayışı varmış. Geçmişini bilemediğim için sorduk soruşturduk, herkes çok memnun" diye konuştu.

YÖNETMEK AYRI BİR İŞ

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsunspor'un bulunduğu konum Samsun'a yakışmıyor. Bu şehrin takımının Süper Lig'de olmalı lazım. İsmail Uyanık Bey şirketleşme istiyor. İnsanların kafasında bu durum bir soru işareti. Bende yardım kampanyasına başladığımda, görüştüğüm işadamları kulübün şirketleşmesinin iyi olacağını söylemişti. O dönem yaptığım istişarelerde bunun risklerinden de bahsedildi. Ama şimdi İsmail Uyanık Bey de şartlı aday oluyor. 'Şirket kurulacaksa varım' diyor. Bu konuda bir kanaat belirtmek istemiyorum. Yabancı olduğum bir konu, ne getirir, ne götürür bilemem. Ancak 'şirketleşmeye karşıyız' diyen kişilerin de bir alternatif üretmesi lazım. Şirketleşmeye karşıysa, artık ortaya 5-10 milyon TL para koyar, seçime girer. Şu anda böyle bir grup yok. Kulübümüzün borçları da var. Aslında diğer takımların da borcu var. Hatta bizden daha yüksek borcu olanlar var. Para da herşey değil yani. Biz para bulduk ama bunu yönetmekte ayrı bir iş" dedi.

ŞEHRİNİ SEVEN DESTEK VERMELİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, şöyle bitirdi: "Bu takım düşecek takım değildi. Bu takım düşürüldü. Nasıl düşürüldü bilemem; oyuncu mu oynamadı, hakemlerin kararları mı bu takım düşürdü bilemem. Ancak geçmişe mazi derler, önümüze bakalım. Kongre için İsmail Uyanık beyin dışında başka bir ses yok. İsmail Uyanık'a başarılar diliyorum. Kendisiyle görüşmem olmadı, tanımıyorum. Bir hava yakaladı. İnşallah bu hava boş çıkmaz ve Samsunspor hak ettiği Süper Lig'e çıkma yolunda büyük bir adım atar. Günü kurtarıcı projelerle yola çıkmamak lazım. Öyle bir kurgu yapılmalı ki bu takım yıllarca Süper Lig'de olsun. Samsunspor Samsun'a da çok şey katacaktır. Samsun'u insanlar tanımıyor. Burayı tanıtmanın en kolay yolu Samsunspor'dur. Futbol tanıtım konusunda çok güçlüdür. İsmail Uyanık Bey bir projeyle geliyor. Şehrini seven herkesin de üzerine düşeni yapması lazım. Ümit ederim aday olur ve Samsunspor'u istenilen düzeye getirir. Başarılar dilerim."

Selçuk KAYA