CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 24 Haziran seçimleri için çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarla bir araya gelen Zeybek, CHP iktidarında hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgi veriyor.

BELİRSİZLİK VAR

CHP iktidarında; eğitim politikalarını, toplumun ve eğitimin bütün paydaşları ile tartışacaklarını kaydeden Zeybek, bilimsel, nitelikli ve parasız eğitimi herkes için hayata geçireceklerini vurguladı. Zeybek, 'Eğitimde siyasal amaçlı değişiklikler yapılmayacak. Eğitimde siyasal amaçlı değişiklikler yerine evrensel değerler ile öğrenci ve öğretmen merkezli sistem hedefleniyor. 16 yıldır ülkeyi yöneten siyasal iktidarın, çocuklarımızı belirsizliğe terk eden eğitim anlayışının en temel sorunu; siyasal amaçlı sıkça yapılan keyfi değişikliklerdir. Evrensel ilkeler ve ulusal öncelikler yerine, siyasal günlük politikalar hedeflenmiş ve öğrenciler ideolojik müfredata maruz bırakılmıştır' ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA DESTEK

Zeybek, birleştirilmiş sınıf uygulamasının da son bulacağını ve ihtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okullarının açılacağını, zorunlu hallerin dışında taşımalı eğitime son vereceklerini kaydetti. CHP'li Zeybek, 'Aile maaşı alan ailelere, okula giden her öğrenci için eğitim masraflarında kullanılmak üzere yıllık bin 200 TL eğitim desteği vereceğiz. Tüm öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz kullanmalarını, öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla kahvaltı ile öğlen yemeklerini ücretsiz karşılayacağız. 16 yıldır ülkeyi yöneten siyasal iktidar, eğitimde büyük çöküşün baş sorumlusu. 24 Haziran 2018 tarihinde seçim sandığına gideceksiniz, eğitimde bunca tahribatı yapan iktidardan bunun hesabını sormak her yurttaşımızın en önemli görevi. Bu seçimlerde, yönetme yetkisini CHP kadrolarına verin, her şeyin daha iyi ve güzel olacağını hep birlikte görelim' şeklinde konuştu.