Nicolas Maduro'nun 20 Mayıs günü yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra büyük bir dış baskıya maruz kalan Venezuela'da, çoğunluğu Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya muhalif olan 40 siyasi mahkum serbest bırakıldı. Meclis başkanı Delcy Rodriguez ve başsavcı Tarek Willian Saab, önümüzdeki saatlerde başka siyasi mahkumların da serbest bırakılacağını açıkladı. İlk olarak 39 olarak açıklanan serbest bırakılan siyasi mahkum sayısı, emekli general Angel Vivas'ında serbest bırakılması ile 40'a ulaştı. Serbest bırakılan mahkumlar arasında eski San Cristobal Belediye Başkanı Daniel Ceballos'un da bulunması dikkat çekiyor.
Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, mahkumların serbest bırakılmasından sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Venezuela açık, samimi ve yapıcı bir diyaloğa hazır. Barış ve uzlaşma yolunu seçenlere kapımız açık' ifadesini kullandı.
Venezuela, Nicolas Maduro'nun 20 Mayıs günü yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra büyük bir dış baskıya maruz kalmıştı. ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesi seçim sonuçlarına tepki göstermişti.