Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşla ve esnafla buluşan Zeybek, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek destek istiyor.

TÜRKİYE YALNIZLAŞTI

CHP'li Zeybek, Türkiye'nin demokratik ve uygar dünyadan uzaklaştığını ve yalnızlaştığını dile getirdi. Zeybek, 'Baskıcı ve hukuk tanımaz yönetim egemenliği mevcut. Bu durumun ortadan kalkması gerekiyor. Tek adam otoritesi, güçler ayrılığını ortadan kaldırmış! Baskılar sonucunda, yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığını kaybetmiş, adalet ve hukuk devre dışı bırakılmıştır. OHAL uygulamaları, yurttaşları, temel haklardan yoksun bırakmıştır. Tek adam hakimiyeti, seçilenleri zorla istifa ettirmesi ve KHK'lerle seçilenlerin yerine kayyum ataması, demokratik temsilcilerini tasfiye etmiştir. Devlet yönetiminde liyakat, ehliyet ortadan kaldırılmış, bunun yerini partizanlık almıştır. CHP iktidarında, baskıcı, çarpık yönetim anlayışı yerine; tüm Türkiye'yi kucaklayan, ötekileştirmeyen demokratik anayasayı tüm partilerle birlikte yaşama geçireceğiz. Hak, hukuk, adalet uygulamaları yeniden tesis edilecek' ifadelerini kullandı.

BÜYÜYEN EKONOMİ

Son 10 yılda Türkiye ekonomisinin gelişmekte olan ülkelerin ortalamasının gerisinde kaldığını dile getiren Zeybek, 'Ülkemizin dış borç stoku 450 milyar doları aştı. Özel sektörün döviz borçları ve yüksek cari açık, devletin bu yıl 80 milyar a yakın faiz ödemesi ülkemizin ne hale getirildiğini gösteriyor. Türkiye'de 16 milyon a yakın insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir. CHP iktidarında asgari ücret 2 bin 200TL'nin altında olmayacak. Üretim yerine ranta, destek sağladılar. Üretmeden, tüketen ülke haline getirilen ekonomi yerine üretenleri her alanda destekleyeceğiz. Üreten ekonomiyi hayata geçireceğiz. Bütün alanlarda üretimi artırma, ARGE çalışmaları ile ihracatı desteklemek ve adil paylaşımı sağlayacağız. Halkımızdan yetki istiyoruz! 24 Haziran seçimlerinde; Millet İttifakı içerisinde yer alan CHP'nin tercihi ülkenin ve insanlarımızın rahat bir nefes almalarını sağlayacak' şeklinde konuştu.