Suyu, piknik alanları ve dinlenme tesisleri ile Ladik'in en önemli turizm alanı olan Hamamayağı Kaplıca Tesisleri, yeni yüzüyle Türkiye'nin önemli kaplıca tesisleri arasında yerini almaya şimdiden aday. Suyunun içerdiği mineraller bakımından dünyanın ünlü kaplıcaları arasında yer alan tesisin tamamı yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak. Proje kapsamında tesislerde Türk Hamamı, termal su ve tatlı su havuzları, jakuzi, restoran, spor salonu, sauna, buhar odası masaj salonları ve toplantı salonları gibi bölümler olacak.

TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Akdağ Yatırım Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Mısırlı ve Abdullah Doyaroğlu'nun katıldığı tesisine temel atma töreninde kurban kesilip, dualar edildi.

TURİZM MERKEZİ OLACAK

Temel atma töreninde, Ladik Akdağ Yatırım Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen tesisle ilgili bilgiler verirken, termal turizmin gelişmesiyle Ladik'te yeni bir istihdam sahası oluşacağını ifade etti. Dilmen, 'Önümüzdeki yıllarda kaplıcamız tekrardan önemli turizm merkezi haline gelecek. Tesisimiz sadece Ladik'in değil, Türkiye'nin gözde termal otellerinden biri olacak. Taban alanı bin 300 metrekare olan ve 5 kat inşa edilecek otelimizde; 150 yatak kapasiteli 50 oda, 300 kişilik yemek salonu, 2 toplantı salonu, 7 özel aile banyosu, kaplıca ortamında kurulu konaklama imkanlarından yararlanılan, hastaların uzman doktorlar tarafından kontrol edildiği ve ayakta kaplıca tedavisi gördükleri 1 kür merkezi ve bay bayan 180 metrekarelik kür havuzları, Türk hamamı, termal su ve tatlı su havuzları, jakuzi, spor salonu, sauna, buhar odası ve masaj salonları gibi imkanları kaliteli hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, müşterilerimizle buluşturacağız' dedi.

HAREKETLİLİK KATACAK

Projenin önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 'İlçemize gelen insanlarımızı Ladik'te konaklatmamız lazım. Bugün temelini attığımız tesisimiz 5 yıldızlı konfora sahip olacak. Bu yatırımı yapan Akdağ Yatırım Turizm yönetimine çok teşekkür ediyorum. Hamamayağı, yenilenen yüzüyle Ladik'e de büyük bir hareketlilik kazandıracak. Birçok hastalığa şifa veren sıcak suyumuzu böylelikle en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. Proje tamamlandığında Ladik dev bir tesise kavuşmuş olacak. İlçemize şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.