Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katıldı.

BEDELİ AĞIR

İftar yemeğinde konuşma yapan Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Anadolu toprağı bize yurt oldu olalı şehitler veriyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedeli de maalesef bu. Ama işin güzel tarafı, dökülen kanın her damlasına kadar hesabı sorularak, geri alınması. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımız, bu şer odaklarının kafasını bulduğu her yerde eziyor ve Allah nasip ettikçe de ezmeye devam edecek" dedi.

ŞEHİTLERİ UNUTMAYIZ

Acıların paylaşıldıkça azaldığını, sevinçlerin de paylaşıldıkça çoğaldığını belirten Vali Osman Kaymak ise, "Acımız bir, bu yüzden bir araya geleceğiz. Şehitlerimiz bu memleketin birlik ve beraberliği, namusumuz, ezanımız, Kur'anımız için canlarını bu toprağa verdiler. İnancımıza göre onlar ölmediler ve aramızdalar. Şehitlerimizi unutamayız. Sizler onların bize emanetisiniz. Bizim de şehitlerimize layık olmak yönünde gayret sarf etmemiz lazım. Onlar bizi izlediğine göre, bizim de onları incitecek tavır ve davranışlardan kaçınmamız gerekiyor. O anlamda, sizlerin huzuru ve memnuniyeti bizim için çok önemli. Şehitlerimiz olmasaydı Türkiye bugün huzur ortamı içerisinde olmayacaktı" şeklinde konuştu.

İftar programına ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Alb.Recep Ali Üstün, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili S.G. Albay Ercan Şenvardar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, emniyet personeli, EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Tayfur KARA