Samsun Haber: Fransa Türk Federasyonu heyeti, geleneksel Türkiye kültür gezisi kapsamında MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı makamında ziyaret etti.

Referandum sonuçları hakkında değerlendirme isteyen misafirlerine anayasa değişikliği hakkında ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu söyleyen Usta, 'Hiçbir şekilde bir mesneti olmayan iddialar var. Biz hep, bugünkü sistemde Cumhurbaşkanının tüm yetkileri kullandığını fakat hiçbir sorumluluğu olmadığını söyledik. Eski mevzuata göre ne kadar hata yaparsa yapsın, suç işlerse işlesin yargılanamıyor. Yeni sistemde ise işlediği her suçtan yargılanabiliyor. Diktatörlük bunun neresinde? Diktatörlük varsa bu günkü sistemde var. Bu yüzden 'Türkiye diktatörlüğe ve tek adamlığa gidiyor' şeklindeki iddialar asılsızdır" dedi.

MHP'NİN PROJESİ

'Hayırcılar'ın Cumhurbaşkanının istediği her şeyi kararnamelerle yapacakmış gibi bir algı yarattığını savunan Usta, "Gerçek şudur ki, biz anayasa teklifi meclise getirilmeden önce Cumhurbaşkanı kararnameleriyle işin diktatörlüğe gitmesinin yolunu tıkamak için güçlü müdahalelerde bulunduk. Dolayısıyla anayasa değişikliğini bir AKP değil, MHP projesi olarak görüyoruz. Milletimiz müsterih olsun yapılan işte hiçbir yanlışlık yok. Ülkenin sıkıntıda olduğu böyle bir zamanda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde ülkemizi ileri taşıyacak bir yönetim sistemini kurmak MHP'nin bir vazifesiydi. Bu ülkeyi çok sevmenin gereği budur. Anayasa düzenlemesini yaptık ve milletimizin iradesiyle yeni sistem yürürlüğe girecek" diye konuştu.

MHP'SİZ HÜKÜMET KURULAMAYACAK

'Yeni sistemde MHP bitecek' söylemlerine de yanıt veren Usta, şu ifadelere yer verdi: 'Bundan sonraki hükümet oluşumlarında MHP hep kritik rol oynayacaktır. Eski sistemde yüzde 35 oy alan bir parti tek başına iktidar olabiliyordu. Bundan sonra bu ülkede hükümet kurabilmek için yüzde 50'yi geçmeniz lazım. Geçmişten bugüne siyasi konjonktüre bakılırsa hiçbir siyasi partinin tek başına bu rakama ulaşamayacağı görülür. Dolayısıyla artık MHP'nin dahil olmadığı bir hükümet kurulamayacaktır."