NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 16 Nisan Pazar günü yapılan halk oylaması sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan itirazların reddedildiğini hatırlatarak, YSK'nın resmi sonuçları açıklamasıyla tüm tartışmaların da sona ereceğini söyledi.

GİDER Mİ GÖRECEĞİZ

Bakan Çağatay Kılıç, referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yapan başta CHP'nin "Bu seçim sonuçlarını tanımıyorum" açıklamalarını da eleştirerek, "Kendisine oy vermeyen kişilere hakaret etme hakkı kimsede yoktur. Bunun altını çizerek söylüyorum, 'seçim sonuçlarını tanımıyoruz' sözü bu millete hakarettir ve kabul edilemez bir sözdür. Düşünebiliyor musunuz, siz sandığa gideceksiniz, bir kampanya yapacaksınız, onun sonucunda belli bir oy çıkacak, birisi galip gelecek, birisi kazanamayacak. Yani birinin tezi kabul görecek, diğerininki görmeyecek. Tezi kabul görmeyen kişi çıkacak, kendisinin tezinin hilafına oy kullananlara hakaret edecek ve 'seni tanımıyorum' diyecek, bu olmaz. 8. kez oldu aynı şey, bakalım 9'uncuda gider mi, gitmez mi göreceğiz" dedi.

EN BÜYÜK HAKSIZLIK

Bakan Çağatay Kılıç, halk oylaması sürecinde AB ve batı ülkeleriyle Türkiye arasında gerilim yaşandığının hatırlatılması üzerine, 'Gidip de Türkiye'yi haksız şekilde itham edenler, Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışan terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olanların açıklamalarına herhangi bir şekilde değer verip onların açıklamalarını kabul etmek; bu ülkeye yapılabilecek en büyük haksızlıktır' diye konuştu.

GÖZLEMCİLER TARAFSIZ MI?

Bakan Kılıç, AGİT ve AKPM gözlemcilerinin referanduma yönelik eleştirilerine de tepki gösterirken, şunları söyledi: 'Peki, bu gözlemciler tarafsız mı? Bir paçavranın önünde, terör örgütünün sözde bayrağı önünde resim veren, internette Türkiye aleyhinde konuşmaları bulunan kişi tarafsız olabilir mi? Bu kişi Türkiye'de gelip gözlemcilik yapıyor. Şimdi bu gözlemciliği Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet partisinin tüm milletvekilleri Genel Başkanından en alt kademesine kadar şunu söylemeli: 'Sen tarafsız değilsin, bu ülkede seçim gözlemciliği yapamazsın.' Biz zaten söylüyoruz. Ama burada bu duruşu ortaya koymak gerekiyor. Halk oylaması sürecinde Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da farklı şeyler oldu. Şimdi gidip de oralarda kampanyayla ilgili konuşacak değilim artık, o defter kapandı. Ama buradaki haksızlıkları görmeyip, ondan sonra Türkiye ile ilgili öyle oldu, böyle oldu demek, bunlar doğru değil."