YOĞUN KATILIM

Samsunspor Kayyum Heyeti'nin başvurusuyla 3. Sulh ve Hukuk Mahkemesi, kulübün Olağanüstü Genel Kurul'a gitmesine karar vermişti. İlkinde çoğunluk sağlanamayan kongre dün Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Cemal Yeşilyurt Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongreyi Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, MHP Samsun Milletvekili ve Grup başkanvekili Erhan Usta, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, eski başkan ve yöneticiler ile birlikte çok sayıda taraftar da takip etti.

ŞİRKETLEŞMEYE ONAY

Kongreye tek liste ile giren İsmail Uyanık başkanlığa seçilirken, tarihi şirketleşme kararı da oylandı. Kulüp üyeleri Mehmet Cem Yazgan, Osman Arslan, Suat Çakır ve Tahsin Kosif'in Av. Kerami Gürbüz başkanlığındaki Divan Kurulu'na sunduğu şirketleşme önergesi genel kurul delegelerin tarafından kabul edildi. Bu sırada taraftarlar 'Uyanık başkan, Samsunspor şampiyon' diye uzun süre tezahüratlarda bulundu. İsmail Uyanık'ın listesinde geçmişte de görev yaptığı birçok ismin olması dikkat çekti. Yönetim kurulu bugün veya yarın toplanarak görev dağılımını yapacak.

TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL

Samsunspor'da 3. kez başkanlığa seçilen İsmail Uyanık, teşekkür konuşmasında, "Uzun bir aradan sonra sizlerin karşısında olmanın şerefini ifade etmek mümkün değil. Sizlerin karşısına çıkmaktan son derece onurlu ve gururluyum. Bu aşık olduğumuz 19 Mayıs şehrinin bizler için ne büyük bir avantaj olduğunu 'Samsunluyum Elhamdülillah' diyebilmenin gururunu hep yaşadık. Bu takım amatöre düşse de gönlünde Samsunspor sevdalısı olan bu kadar insanın olduğu bir kulübün, batması, yatması mümkün değil. Samsunspor'un 3. Lig'e düşmesini kimse kabul etmiyor. 3. Lig diyorum ben eski adamım, benim zamanımda bu lig 3. Lig'di" dedi.

BİRLİKTELİK OLUŞMUŞ

Uyanık, şöyle devam etti: "Ben gittikten sonra bakanı, siyasetçisi, milletvekili, belediye başkanlarıyla herkes takıma katkı sağlamak için el birliği yapmış. Herkes Samsunspor için elini taşın altına koymuş. Bunlar daha önce yoktu. Bu Samsunspor adına ciddi bir kazanımdır. Samsunspor altyapıyı dağılmamış. Kadıköyspor, Yolspor ve Atakum Belediyespor gibi kulüpler altyapıyı korumuş, bu işe gönül vermiş. Görüyoruzki buralar hala Türkiye'nin futbolcu anlamında en verimli toprakları. 53 yıllık tarihinde eski futbolcusu, teknik direktörü ve Samsunspor sevgisine sahip olanlarıyla bu sevda yaşamaya hep devam edecek."

YILDIRIM ATEŞLEDİ

"Görüyorumki taraftarla olan ilişkiler dejenere olmuş. Bu ilişkileri düzelttiğimiz takdirde Türkiye'nin en önemli, ilk 5 taraftar grubu arasına girecek bir topluluk oluşturacağız. Onların inanılmaz gücünü kullanacağız. Türkiye'nin en gönülden, en iyi taraftarları bizde. Benim hep idealimdi, geri dönüp gönül borcunu ödemek. Yüksel Yıldırım'ın her şeyini ortaya koyması ve takımın küme düşmesi bugün buraya gelmemizi gerektirdi. Geçmişte kalbini kırdıklarım varsa af istiyorum. Bütün geçmişteki tartıştığım insanlara hakkımı da helal ediyorum. Bu şehirde yapacak çok iş var. Herkesin de bir ucundan tutması lazım. Küskünlüğe yer yok."

KOMİSYON KURULACAK

"Şirketleşme esnasında Samsunspor başkanlığı yapmış, divanda yer almış, Samsun'daki akil insanlarımızla, bu işi gönül veren üstatlarla, kalıcı şeffaf, 20 sene sonra bile hakkında şaibe uyandırmayan bir yapıyı oluşturmak adına komisyon kurmak istiyoruz. Hemen hızlı bir şekilde işlemlere başlamak zorundayız. Bizi buraya toplayan aşık olduğumuz şehirdir. Ne mutlu Samsunluyum diyene, ne mutlu Samsunsporluyum diyene."

EL ELE VERMELİYİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile MHP Samsun Milletvekili ve Grup başkanvekili Erhan Usta, yaptıkları konuşmalarda İsmail Uyanık ve yönetimine yeni görevlerinde başarı diledi. Şahin ve Usta, şehrin el ele vererek Uyanık yönetimine sahip çıkması ve Samsunspor7u layık olduğu yere taşıması gerektiğini vurguladı.