Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayları, il teşkilatının hazırladığı iftar programında tanıtıldı. Tanıtım toplantısında 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı İsmail Hakkı Akkiraz önemli açıklamalarda bulundu.

DİLİMİZ KARDEŞLİK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, trafik kazası geçiren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü'ye ve milletvekili adaylarına geçmiş olsun dileyerek, "Milli Görüş olarak ilk maddemiz kardeşlik. Ne olursa olsun, kardeşlik söylemlerinden taviz vermeyeceğiz. Siyasi düşmanımız yok. AK Parti de CHP de, MHP de, İYİ Parti de kardeşimiz. Hatta 81 milyon kardeşimiz. Bu kardeşlik içerisinde 24 Haziran'a kadar bir seçim propagandası yaşayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Dilimiz kardeşlik dili" diye konuştu.

BİNA VAR, SANAYİ YOK

Erken seçim kararının alınması sürecini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı İsmail Hakkı Akkiraz da, hükümetin yatırımlarını eleştirdi. Akkiraz, "Yatırıma ve üretime yönelik hiçbir adım atmadılar. Samsun'a olimpik yüzme havuzu yaptılar ama 2 bin kişinin çalışacağı fabrika yapmadılar. Samsun Şeker Fabrikası, Azot Sanayi Tesisleri, tütün ile ilgili işleme tesisleri kapatıldı ve ortadan kaldırıldı. Buraya bir tek istihdam alanı meydana getirecek yatırımları yok. Ama çok modern yapılar gerçekleştirdiler. Bunlarda başarılılar. İstanbul'a yüksek yüksek binalar yaptılar ama yerli sanayi konusunda herhangi bir adım söz konusu değil. Biz 24 Haziran seçimlerine manevi ve ahlaki değerleri yozlaşmış, ekonomisi duvara toslamış, dış politikada dost düşman ayrımı yapamayan dış politika faciası yaşanan bir Türkiye profiliyle giriyoruz. Bizim iddiamız şudur: Tüketen ve israfi önceleyen yatırımları sanki yatırımmış gibi gören zihniyet yerine, üreterek kalkınan güçlü bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Ahlaki ve manevi değerlere bağlı eğitimden, adil ekonomiden, şahsiyetli dış politikalardan yanayız. İktidara geldiğimizde ülkemizi rahatlatacak yerli çözümler üreteceğiz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA GÜÇLÜ KADRO

Samsun'da güçlü bir kadroyla milletin karşısında olduklarını kaydeden Akkiraz, "Biz Saadet Partisi olarak özellikle referandum döneminde takındığımız tavır itibariyle Türkiye'de uzlaşma kültürünün gelişmesine ve çatışmacı dilin etkisini kırmaya yönelik duruşumuz, bugün bu seçimlerin rahat ve huzurlu biçimde geçmesine neden oluyor. Biz insanları düşünmeye davet ettik, uzlaşmayı ortaya koyduk. Gerek AK Parti, gerekse diğer parti yöneticileri üzerinde çok önemli bir etki bıraktığımızı söyleyebiliriz. Bu seçim döneminde de çeşitli çalışmalar içerisinde, Saadet Partisi'nin ortasının tavrı çok önemli bir uzlaşma kültürünün doğmasına neden oldu" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU