Erdoğan, ''Şuanda Rusya'nın Suriye'de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor. Burada yedinden yetmişse sivil halka acımasızca yapılan bu saldırıların hedefi PYD'ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır ve burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir. Buradan özellikle Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum, PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmelerine vesile olanları tarih affetmeyecektir. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de, ki YPG, PYD'nin silahlı bir gücüdür ve bunlar birer terör örgütüdür. Kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın" dedi.

'NEREDEYDİ BU ADAMLAR, BATI NEREDEYDİ?'
'DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD de YPG de öyle bir terör örgütüdür, aynı şekilde DHKP-C'si de öyle bir terör örgütüdür' diyen Erdoğan, şunları söyledi:
'Bunlara karşı biz koalisyon güçleriyle bir hareketin içerisindeyiz ama ne yazık ki koalisyon güçleri şuanda attıkları bazı adımlarla örneğin telefon açıp bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında, Silahlı Kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır, işletilmesidir, bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler, önce dürüst davransınlar, onları ben dürüstlüğe davet ediyorum. Dürüst davranmıyorlar. Suriye'nin kuzeyinden kaçıp gelenler, Suriye'de rejimin daha düne kadar orada yaşayan Kürtlere pasaport dahi vermediğin, kimlik dahi vermediğini kime anlatacaklar. 5 yıl öncesine kadar Esed'e 'Bunlar senin vatandaşın değil mi bunlara niçin bunlara kimlik kartını, pasaport vermiyorsun' diyen benim, bizzat kendisine söyleyen kişiyim. Neredeydi bu adamlar, bu Batı neredeydi? Biz bunları yaşamış birisiyiz, bunları biliyoruz. Dolayısıyla şuanda PYD olarak bu yapılanma rejimin orada ortaya çıkardığı bir yapılanmadır"