AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş tarafından Çarşamba Irmaksırtı Mahallesi'nde bulunan baba ocağında iftar programı düzenlendi. Geleneksel bir hal alan iftar programına katılım yoğun oldu.

PARLAMENTER SİSTEMLE OLMAZ

İftar programında konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin 60'lı yıllardan bu yana sürekli darbeler ve darbecilerin kurguladığı sistemle mücadele ettiğini dile getirdi. Demircan, "Parlamenter sistemle Türkiye'yi, istediğimiz düzeye çıkarmamız mümkün değil. Ülkemiz içerden darbeyle, dışardan terör kuşağı ile bloke edilmek isteniyor. Bütün bu saldırıların bloke edilmesi istikrara, güçlü Meclis'e bağlı" dedi.

ERDOĞAN VURGUSU

Güçlü başkan ve güçlü Meclis vurgusu yapan Bakan Ahmet Demircan, "Ülkemizin kalkınmasını istiyorsak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceğiz. Fakat sadece güçlü başkana değil güçlü bir Meclis'e de ihtiyacımız var. Eğer Meclis'te hedeflenene ulaşamazsak bu defa kalkınmayı kendi ellerimizle sekteye uğratmış oluruz. Türkiye bu sorunların üstesinden gelirse, coğrafyasında parlayan bir yıldız haline gelir ve tarihteki yerini alır. İşte 24 Haziran seçimleri böyle bir önemi arz ediyor. 16 Nisan'da doğru kararı veren milletimiz, 24 Haziran'da da uygulama kararını elbette verecek" şeklinde konuştu.

SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Samsun'a hak ettiği hizmeti vermek için 6 milletvekili olarak Meclis'te iyi bir uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Demircan, "Samsun'un sağlık sorunlarını tamamen ortadan kaldıracak adımları attık, atmaya devam edeceğiz. 900 yataklı şehir hastanesinin yeri belirlendi ve ön ihalesi yapıldı. Hemen yanında 150 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi hastanesi olmak üzere toplam bin 150 yataklı hastane kompleksinin temeli atılıp yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı.

KÖKTAŞ'TAN TEŞEKKÜR

Kur-an'ı Kerim okunması ve yemek duası yapılmasının ardından bir konuşma yaparak iftar programına katılanlara ayrı ayrı teşekkür eden Milletvekili Köktaş, "Köktaş ailesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımıza icabet ettiniz, bizleri şereflendirdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Bugün burada mübarek ramazan ayının manevi havasını birlikte idrak etmenin manevi mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

YOĞUN KATILIM

Gerçekleştirilen iftar programlarına Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanı sıra, Vali Osman Kaymak, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb.Ünsal Ağaoğlu, AK Parti Samsun Milletvekilli Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, milletvekili adayları Yusuf Ziya Yılmaz, Bekir Keleş, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Haberaks TV Genel Yayın Müdürü Onur Nurdemir, ilçe belediye başkanları, siyasiler, dernek başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tayfur KARA