Yılsonu etkinliği önce minik öğrencilerin yaptığı STEM etkinlikleri ve resim etkinliklerinden oluşan sergi açılışıyla başladı.

SEVGİNİN SİMGESİ

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Özel Ataanıt Eğitim Kurumları Genel Müdürü Berrin Aydın anlamlı bir konuşma yaptı. Aydın, 'Çocuklarımız çok samimi varlıklar. Atatürk, çocuklara riyakarlık bilmeden bütün istek ve arzularını içlerinden geldiği gibi açıklamasından çok hoşlanırdı. Atamız son yıllarını çok sevdiği bir çocukla geçirdi, Ülkü… Atatürk'ün çocuk sevgisinin bir simgesi oldu. Onun açık mavi gözleri, her yerde çocukları arardı. Çağdaş ve mutlu Türkiye'yi çocuklarda görür ve çocuklarda bulurdu. Tüm yurt gezilerinde çocuklara sevgi ile yaklaşır, onlarla uzun uzun konuşurdu ve Atatürk sevdiği insanlara, kendine yakın hissettiği insanlara 'çocuk' derdi ve çocuk dediği insanlarda riyasız, samimi ve içten iletişim ifadesini bulurdu' şeklinde konuştu.

ÜLKEM SİZE MİNNETTAR

'Bizim çocuklarımızın da yaşları çok riyasız, çok sevgi dolular' diyen Aydın, çocuklarda hiç art niyetin olmadığını dile getirdi. Aydın, 'Onların bu samimi duygularla, heyecanla sizlere sunmak için hazırladıkları bir programları var. İnanılmaz heyecanlılar. Onaya ihtiyaçları var. Onları keyifli alkışlarımızla ve yaptıklarını çok iyi izleyerek onaylayabiliriz. Onlar bütün gün öğretmenleri ile birlikteler ama bütün bu hazırlıklarını sizler için ve sizlerin sevgisi ile ilgisini bütünleştirmek için yaptılar. Onlar çok güzel çocuklar, sizin çocuklarınız. Böyle güzel evlatlar dünyaya getirdiğiniz için onlara bu kadar ciddi bir özen gösterdiğiniz için, sevginizi, zamanınızı, her şeyinizi onlarla paylaştığınız için ülkem size minnettar olacak. Hepinize böyle güzel çocuklar yetiştirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

TAM NOT ALDI

Daha sonra 'Atatürk'ün Çocuk Sevgisinin ' vurgulandığı ve minik öğrencilerin muhteşem performans sergiledikleri drama gösterisi ile koordineli, vals le başlayan gösteri Bale, Dans, İngilizce oyunlar, zeybek gösterisi ile devam etti. Sınıfların teker teker sahneye çıkarak Orff aletleri ile yaptıkları gösteri ise izlenmeye değerdi. Koro Atatürk şarkılarıyla izleyenleri büyüledi. Etkinlik sonunda tüm katılımcılar, hep birlikte 10.Yıl Marşı'nı söyledi.