Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, yaptığı basın açıklamasında, "Ülkemizde, mevcut siyasal iktidarın uygulamaları, basın üzerindeki baskı ve şiddeti her geçen gün artırıyor. CHP iktidarında basın tarafsız ve özgür olacak" ifadelerini kullandı.

YASAKLARA SON

Zeybek, muhalif yayın yapan basın organlarının çeşitli yaptırımlarla karşılaştığını vurgulayarak, "Yandaş yayın yapan gazete ve televizyonlar ise kamu kaynakları ile destekleniyor. Basın sektöründe haksız bir rekabet ortamı yaşanıyor, muhalif basın ve gazeteciler cezalandırılırken, okurların da doğru haber alma hakkı ellerinden alınıyor. CHP iktidarında, özgür basını yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasimizin güçlü organı olacak. Yurttaşların gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engeller kaldırılacak ve sansürcü anlayış ve uygulamalara son verilecek" şeklinde konuştu.

TARAFSIZ OLACAKLAR

Milletvekili Zeybek, "Halktan toplanan vergilerle yayın hayatını sürdüren TRT ve Anadolu Ajansı'nın idari, mali yapısını özerk hale getirerek siyasi kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz. Kariyer ve liyakata önem vereceğiz. Kamuya ait kurumların halkı doğru bilgilendirme görevini yerine getirmesini sağlayacağız. Medya çalışanlarının özgürlüklerini ve iş güvencelerini patrona karşı güvence altına almak için sendikalaşmayı zorunlu hale getireceğiz. Basın İlan Kurumu ve RTÜK'ü yeniden, gazeteci sendikalarının temsilcilerinin de bulunduğu bir yapıya kavuşturacağız" sözlerini kaydetti.