Körfez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Lisesi ile Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde laboratuvarların açılışlarını gerçekleştiren Karaosmanoğlu'na, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da eşlik etti.
Açılış törenlerinde gençlerle yakından ilgilenen ve laboratuvarlardaki eğitimlere konuk olan Karaosmanoğlu, açılışlarda ve konferans salonlarında yaptığı konuşmalarda, Türkiye olarak pırıl pırıl gençlere sahip olduklarını ifade etti. Bu gençlik, bizi geleceğin aydınlık günlerine taşıyacak vurgusu yapan Karaosmanoğlu, 'Bu gençlik büyük Türkiye'nin büyük insanları olacak inşallah.Biz inanıyoruz ki, sizin içinizden geleceğin liderleri, geleceğin bilim insanları çıkacak. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde sorumluluk aldık. Ödüllü projemiz Kılavuz Gençlik ile birlikte bugüne kadar geldiğimiz noktadan çok daha hızlı adımlarla, hedefe doğru ilerlediğimizi bilmenizi isterim. Bilgi Evlerimiz, Kocaeli Bilim Merkezimiz, Akademi Lise ve Akademi Üniversite programımızla gençlerimizin eğitimin yanında kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimleri adına ne gerekiyorsa neye ihtiyaçları varsa onu projelendirip ve uygulamaya gayret ediyoruz' şeklinde konuştu.
Faydalı gençlik aktiviteleri düzenlediklerini de ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kıymetli öğretmenlerimizin enerjilerini yürekten hissediyoruz. Kökü mazide, gözü atide bir gençlik yetiştirdiğinizi görmenin heyecan ve mutluluğu içerisinde olduğumu bilmenizi istiyorum. Sizler böyle güzel birliklere el verdikçe gelecekten umudumuz artıyor. Unutamayın ki; Gençlik; hazırlık dönemi demektir. Gençlik, hayata katılım sürecinin ilk adımı demektir. Donanımı ikmal etme zamanı demektir. İşte bu ikmalde siz velilerimize de öğretmenlerimize de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimiz yarının müreffeh ve güçlü yeni Türkiye'sinin dinamik gücü olacaklar. Büyük düşünmelerini istiyorum. Gençliğin ilim, irfan, hikmet, ahlâk, erdem ve adalet gibi büyük kıymetlerle yoğrulması en büyük temennimizdir. Bütün bu halis duygularla gençlerimize, ilkokuldan üniversite çağına, hatta doktora dönemine kadar destekleyici program ve projeler üretmeye gayret ettik, ediyoruz' dedi.