Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, günümüze kadar gelen Yuvacık Hafızları ile geleneksel iftar programına katıldı. Hafız Muharrem Camisinde gerçekleştirilen programa Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, uluslararası öğrenciler, emekli imamlar, genç Kuran sevdalıları katıldı. İftar öncesi okunan Kuran tilavetinden sonra bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, 'Bu Ramazan'ın İslam ümmetinin ve insanlığının kurtuluşuna, zulmün ortadan kalkmasına vesile olmasını diliyorum' dedi.
Hafızlığın sabır istediğini vurgulayan Karaosmanoğlu, 'Hafızlık dikkat ister, büyük sorumluluğu vardır. Bunu ancak sabredenler başarır. Çünkü hafızlık, Sevgili Peygamberimizin de sünnetidir. Kur'an-ı ezberlemek çok önemli olduğu gibi, Hafız olarak yaşamak Kur'an-ı Kerimin mesajlarını, ayetlerin anlamlarını, hikmetlerini de yaşayarak bilmek çok önemlidir. Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir, hadisi şerifinden hareketle, bugün burada hafızlarımızla bir araya gelmek bizim için mutluluk vesilesidir. Bu güzel ve anlamlı programa emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' diye konuştu.
Davetlilere çalışmalarında başarılar dileyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kur'an'ı okumak kadar, onu anlayarak hayatımıza hakim kılmak da çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim'in temel hedefi tatbiktir. Yoksa onları sadece dille okumak, ya da dinlemek hedef değildir. Onu hayatımızda uyguladığımız müddetçe kâmil bir mümin olabiliriz. Ancak bunun yanı sıra; Kur'an-ı Kerim okunurken onu dinlemek de ayrı bir fazilettir. Ayeti Kerime'de, Kur'an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki; size merhamet edilsin, buyrulmaktadır. İşte bu müjdeye nail olmak için, hayatlarının en güzel dönemlerini hafızlık için değerlendirenleri ve onları Kur'an sevdası ile yetiştiren, kurslara yollayan ailelerini ve kıymetli hocalarını bu vesile ile kutluyorum' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından birliktelik iftar sonrası yapılan duanın ile sona erdi.