Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrası binlerce insana kucak açıyor. İftar sofrasına Caniklilerin yanı sıra Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı mülteciler ile iftar vaktinde Canik'ten geçen yolcular ve ilçeye farklı bölgelerden çalışmaya gelenler de katılıyor. Başkan Osman Genç de, iftarını aynı sofrada vatandaşlarla birlikte açıyor.

YEMEK DAĞITTILAR

İftar öncesinde kazanın başına geçen Başkan Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Elif Coşkun Bilgin ile birlikte kepçeyi eline aldı, vatandaşlara yemek dağıttı. Daha sonra birlik ve beraberlik fotoğrafının en güzel şekilde yansıdığı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar masalarını dolaşan ve sohbet ettiği vatandaşlara hayırlı iftarlar dileyen Başkan Genç, iftarını da binlerce kişiyle birlikte açtı.

BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ

Canik'te kurdukları iftar sofrasının aslında Canik Belediyesi'nin insanlığa bakışının fotoğrafı olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Burada mülteci kardeşlerimizin yanında başka bölgelerden insanlarımız da aynı sofrada iftarını açıyor. Bu güzel mozaik bizim zenginliğimiz. Tıpkı geçmişimizde olduğu gibi medeniyetimize yakışır şekilde mazlum kardeşlerimize kucak açmış olmanın huzurunu yaşıyoruz" dedi. İftarın ardından yapılan teravih buluşmasına ise AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da katıldı.

KADER SEÇİMİ

Vatandaşları dinleyen ve onlarla sohbet eden Başkan Genç, "24 Haziran seçimleri bireylerin seçimi değil, bir milletin kaderinin seçimidir. Mesele seçimi kazanmak değil, geleceği kazanmak. 24 Haziran'da inşallah aziz milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız ve adayımız Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek ve güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye olarak 2023 hedeflerine ulaşacağız" ifadelerini kullandı.