Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Adayı Neslihan Hancıoğlu, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Halkla buluşmalar gerçekleştiren Hancıoğlu, döviz kurunun sürekli yükseldiğini ve ülkenin karanlığa gömüldüğünü dile getirdi.

DAR GELİRLİYE YÜKLENİYOR

Hancıoğlu, ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek, "Dış borç stokumuz 450 milyar doları aştı. Özel sektörün birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık açık nedeni ile döviz kurları sürekli yükseliyor. Merkez Bankası'nın bağımsız olmaması da piyasalara müdahaleyi geciktirirken ülkemiz yüksek faiz ve yüksek döviz kurundan oluşen karanlık bir sarmalın içine düşmekte. Zararı her zaman olduğu gibi dar gelirli kesimlerimizin sırtına yüklenmektedir" diye konuştu.

GÜNÜ KURTARIYORLAR

İktidarın bu kötü gidişe dur diyemeyeceğini savunan Hancıoğlu, "Kaygılarının ülkenin sorunlarını çözmek olmadığını, çabalarının partilerinde başlayan çöküşü durdurabilmek olduğunu görüyoruz. Bunun için de günü kurtaran politikalara sarılıyorlar. Bu nedenle ülkemizin bu karanlık sarmaldan kurtulması, gelir adaletinin sağlanması ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi yaratabilmek için sizlerden oy istiyorum" ifadelerini kullandı.