CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. CHP iktidarında hayata geçirilecek projelerden bahseden Zeybek, özellikle asgari ücret, emekli maaşı ve taşeron konusunda yaşanan sorunları ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

İŞSİZLİK YOK OLACAK

Türkiye'de mevcut siyasal iktidarın uygulamalarından dolayı 16 milyon insanın yoksul, 6 milyon insanın ise işsiz hale geldiğini belirten CHP'li Zeybek, 'İnsanları açlığa, yoksulluğa götüren ve sosyal yardımlarla yaşamak zorunda bırakanlar, 16 yıldır ülkemizi yöneten iktidardır. CHP iktidarında, asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız ve enflasyon farkı, refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak. Çalışanlar için eşit işe eşit ücret, vergi adaletsizliklerini ortadan kaldıracağız. Bu düzenlemelerle çalışmada verimliliği ve işyerlerinde dayanışmayı güçlendireceğiz. İşsizliği 5 yılda yüzde 5'in altına indireceğiz ve süreçte, üreten ekonomi ile işsizliği yok edeceğiz. İşsizlik Sigortası Fonu'nu yönetiminde, sendika temsilcileri bulunacak ve amacı dışında kullanılmayacak. İşsizlik ödeneğine hak kazanma ölçütlerini hafifleteceğiz' ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLİGE SON

Milletvekili Zeybek, taşeron işçilerin talepleri doğrultusunda işçilerin sorunlarına tam çözüm getirilmediğini belirterek, tüm çalışanları devlette kadrolu yapacaklarını dile getirdi. Zeybek, 'CHP iktidarında, kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödovans uygulamasına özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kamuda tüm geçici ve güvencesiz çalışanları, memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçileri CHP iktidarının ilk 6 ayında kadroya alacağız. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşını bin 500 TL yapacağız. Emeklilerin refah payından faydalanması ve geçmiş hak kayıplarını telafi edeceğiz. Emeklilerin banka promosyonlarını kamu çalışanları aynı orana yükselteceğiz. 24 Haziran'da vatandaşlarımız, CHP kadrolarını iş başına getirecek. Milletin refahı için, adil paylaşım sağlayacağız ve milletin iktidarını kuracağız' şeklinde konuştu.