Kavak Belediyesi geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonunu Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. İftarda, Kur'an tilavetinin ardından hep birlikte oruç açıldı. Kavaklılar ve Samsun protokolü iftar programına yoğun ilgi gösterdi. Başkan Sarıcaoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan masaları tek tek gezerek Kavaklılarla selamlaştı.

ÇALIŞMALARA DEVAM

İftardan sonra konuşan Başkan Sarıcaoğlu, "Bu ay içerisinde 75 yataklı hastane ve 250 yataklı öğrenci yurdu ihalesini yapacağız. Su arıtma sistemimizi açmıştık, doğalgaz konusunda bayramdan sonra çalışmalarımız var. Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan'ın bu konuyla ilgili ciddi çalışmaları var, teşekkür ediyoruz. Cezaevi bir buçuk sene sonra bitmiş olacak. Kavak son 4 yılda 364 milyon lira yatırım aldı, buna emek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DUA EDİYORUZ

Başkan Sarıcaoğlu, Kavak'ta geçtiğimiz hafta yaşanan felaket nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz pazar günü yaşanan dolu felaketinin bir daha yaşanmaması için dua ediyoruz. AFAD ekipleri, Valilik ve Bakanlığımız ile gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kavak tarihinde görülmemiş bir felaket yaşadık, Allah bir daha yaşatmasın. Sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Cenab-ı Hak birlik ve beraberlik içerisinde nice ramazanlar görmeyi nasip etsin" diye konuştu.

YARALAR SARILACAK

Kavaklılara hemşehri olarak seslendiğini belirten Karaaslan, "Seçim çalışması içerisindeyiz, her akşama bazen iki iftar, iki sahur sığdırmak suretiyle güzel insanlarımızla bir arada oluyoruz. 15 Temmuz'dan biraz geriye gittiğimizde önümüzdeki seçimlerin önemi anlaşılıyor. İnşallah seçimden Türkiye'nin gücüne güç katacak bir sonuçla çıkacağız. Geçen hafta Kavak'ta yaşanan felaket için geçmiş olsun diyorum. Devletin bütün imkanlarının Kavak için seferber edildiğinden emin olmanızı istiyorum. Kavak'ın yaraları en kısa sürede sarılacak. Bütün yeni yatırımlarımızla ilçemize yakışanı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Konuşmaların ardında konuklar, bahçede yapılan semaverlerden çay içti. Başkan Sarıcaoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı programa ayrıca, Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkanı Yılmaz Karagöz, eski İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eski Samsunsporlu futbolcular Celil Sağır ve Serkan Aykut ile Haber Medya çalışanları katıldı.

Şükrü Berk ASKAR